Τουρκία: Στις 2 Ιανουαρίου αποφασίζεται η αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη
Στις 2 Ιανουαρίου ενδέχεται να συγκληθεί η τουρκική Εθνοσυνέλευση για να συζητηθεί το υπόμνημα για αποστολή στρατού στη Λιβύη, όπως έγινε γνωστό από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, που επικαλείται τουρκικά μέσα ενημέρωσης, σε ενημερωτικό κείμενο που απεστάλη από την κοινοβουλευτική προεδρία του AKP προς τους βουλευτές του κόμματος τονίζεται ότι:
«Στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται με τη Λιβύη ενδέχεται τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου του 2019 να υποβληθεί στη βουλή το υπόμνημα για τη Λιβύη και μπορεί την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020 στις 14.00 να συγκληθεί Γενική Συνέλευση της βουλής προς συζήτηση».
Το ίδιο ενημερωτικό κείμενο τονίζει:
«Παρακαλούμε όλους τους βουλευτές μας να διευθετήσουν ανάλογα το πρόγραμμά τους και να είναι έτοιμοι να παρευρεθούν στην Γενική Συνέλευση την ημέρα και ώρα που θα οριστεί».
Η κίνηση αυτή μπορεί να ερμηνευτεί και ως «απάντηση» στις διπλωματικές κινήσεις της Αθήνας, καθώς την ίδια ημέρα έχει ανακοινωθεί η υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό EastMed στο Zάππειο Μέγαρο.
SPONSORED
«Η Μαγική Ροδιά»: Ένα αλληγορικό αφήγημα για ενήλικες που μιλά στην καρδιά
10:38
Τρεις συλλήψεις για απόπειρα απάτης στη Θεσσαλονίκη - Παρίσταναν τους υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ
10:38
Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ τιμήθηκε με το Βραβείο «Επιχειρηματικής Παράδοσης και Προόδου» του ΕΒΕΑ
10:36
Πανελλήνιες 2026: Αυτά είναι τα θέματα και οι απαντήσεις Λατινικών, Χημείας και Πληροφορικής στα ΓΕΛ
10:34