ΚΟΣΜΟΣ

Marree Man: Η NASA δημοσίευσε νέα φωτογραφία του μυστηριώδους γεωγλυφικού

Marree Man: Η NASA δημοσίευσε νέα φωτογραφία του μυστηριώδους γεωγλυφικού
NASA

Η NASA δημοσίευσε μία νέα φωτογραφία του μυστηριώδους γεωγλυφικού Marree Man στην Αυστραλία, που φέρεται να αποτυπώνει έναν ιθαγενή κυνηγό, δείχνοντας πως οι προσπάθειες των κατοίκων της περιοχής -όπου βρίσκεται- για συντήρησή του έχουν στεφθεί υπό επιτυχία.

 

Το γεωγλυφικό, που καλύπτει έκταση περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων, ανακαλύφθηκε από έναν πιλότο που πετούσε πάνω από την περιοχή το 1998. Έως σήμερα, όμως, κανείς δεν γνωρίζει πώς δημιουργήθηκε.

Πήρε το όνομά του από την περιοχή Marree, οι κάτοικοι της οποίας από το 2016 προσπαθούν να σώσουν την εντυπωσιακή ατραξιόν από τη διάβρωση του χρόνου.

Η ομάδα συντήρησης θεωρεί πως οι προσπάθειές της θα κρατήσουν για αρκετό, ακόμη, διάστημα.

1

Πηγή: NASA

Γρίφος το πώς δημιουργήθηκε

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν επιχειρήσει να βρουν την προέλευση του Marree Man, κανείς, όμως, δεν τα έχει καταφέρει.

Ο Dick Smith, ιδρυτής του Dick Smith Electronics and Dick Smith Foods, και η ομάδα του επιχείρησαν από το 2016 και για δύο χρόνια να βρουν πώς δημιουργήθηκε ο Marree Man.

Μιλώντας στο CNNi είχε εκφράσει την πεποίθησή του ότι επρόκειτο για έργο επαγγελματία και το 2018 έδωσε αμοιβή 5.000 αυστραλιανών δολαρίων σε όποιον είχε πληροφορίες που θα τον βοηθούσαν να λύσει το μυστήριο. Η προσπάθειά του, όμως, έπεσε στο κενό.

Άλλοι πιστεύουν ότι το γεωγλυφικό είναι έργο κάποιου καλλιτέχνη που ζει στην πόλη Alice Springs της Αυστραλίας. Μερικά στοιχεία, όμως, δείχνουν ότι μπορεί να είναι και Αμερικανός.

NASA satellite shares a new image of Marree Man, an Australian carving that has puzzled scientists for decades, by Lauren M. Johnson, CNN



ΔΗΜΟΦΙΛΗ