ΚΟΣΜΟΣ

Ο ύψους 1,67 Carlos Ghosn φέρεται να διέφυγε κρυμμένος σε... θήκη κοντραμπάσου

Ο ύψους 1,67 Carlos Ghosn φέρεται να διέφυγε κρυμμένος σε... θήκη κοντραμπάσου

Όσο περνούν οι μέρες όλο και πιο ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες σχετικά με τη δραπέτευση του Carlos Ghosn από την Ιαπωνία γίνονται γνωστές και οι οποίες δίνουν στην όλη υπόθεση μια διάσταση σεναρίου αστυνομικής ή κατασκοπευτικής ταινίας.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες και τις φήμες, η όλη επιχείρηση είχε οργανωθεί από μια εταιρεία παροχής υπηρεσιών φύλαξης, άντρες της οποίας μεταμφιεσμένοι σε μουσικούς «έπαιξαν» στην οικία Ghosn στο Τόκιο, όπου ο πρώην επικεφαλής της συμμαχίας Renault Nissan ήταν σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Μετά τη μίνι συναυλία μαζί τους έφυγε από το σπίτι- φυλακή και ο Carlos Ghosn, κρυμμένος σύμφωνα με τη φημολογία σε μια ειδική θήκη για την αεροπορική μεταφορά κοντραμπάσου, η οποία είναι πιο μεγάλη από την κανονική και μπορεί θεωρητικώς να χωρέσει το μικρόσωμο, ύψος 1,67 μέτρων πρώην μάνατζερ.

Η ιστορία αυτή ακούγεται μεν ωραία και περιπετειώδης αλλά μάλλον δεν είναι πιθανή, καθώς το «συγκρότημα» επιβιβάστηκε σε ιδιωτικό αεροπλάνο, που όπως φαίνεται από το βίντεο του site παρακολούθησης πτήσεων Flightradar24, κατευθύνθηκε προς την Τουρκία και την Κωνσταντινούπολη, πτήση διάρκειας 11 ωρών στην οποία ο Ghosn θα έπρεπε να μείνει μέσα στη θήκη του μουσικού οργάνου. Μάλιστα λέγεται πως το μικρό τζετ προσγειώθηκε στο παλιό και όχι στο καινούργιο αεροδρόμιο της Πόλης.

Το πιο πιθανό είναι πως ο Γαλλο- Λιβανένος που γεννήθηκε στη Βραζιλία ταξίδεψε με κάποιο διαβατήριο και εδώ τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο. Ο Ghosn είναι κάτοχος τριών διαφορετικών διαβατηρίων, ενός γαλλικού, ενός βραζιλιάνικου και ενός λιβανέζικου τα οποία του είχαν αφαιρεθεί από τις ιαπωνικές Αρχές. Το δικαστήριο του είχε, όμως, επιτρέψει να έχει και δεύτερο γαλλικό διαβατήριο, κλειδωμένο σε χρηματοκιβώτιο στο σπίτι του στο Τόκιο, τα κλειδιά του οποίου είχαν οι δικηγόροι του.

Αν το συγκεκριμένο διαβατήριο είναι ακόμα στη θέση του, δραπέτευσε με κάποιο πλαστό, μιας και οι Αρχές του Λιβάνου δήλωσαν πως η είσοδός του στη χώρα έγινε νόμιμα. Με γαλλικό διαβατήριο και λιβανέζικη ταυτότητα.

CARLOS GHOSN GONE

Ο Λίβανoς έχει εκδόσει μέχρι και γραμματόσημο με τον Carlos Ghosn. Πηγή: Libanpost

Στο Λίβανο, πάντως, ο Ghosn χαίρει μεγάλης εκτίμησης και αναγνώρισης και έχει εκδοθεί μέχρι και γραμματόσημο προς τιμήν του, ενώ το πιο σημαντικό για αυτόν είναι πως η συγκεκριμένη χώρα δεν έχει συμφωνία έκδοσης με την Ιαπωνία, οπότε το ένταλμα σύλληψής του που στάλθηκε στις αρμόδιες τοπικές αρχές από την Interpol δεν έχει στην πράξη καμία ισχύ. Το ίδιο ισχύει και για τη Γαλλία, που λέγεται πως είναι ο τελικός προορισμός του, μιας και πάγια αρχή της χώρας είναι η μη έκδοση υπηκόων της.

Γεγονός είναι πως η φυγή του πρώην μάνατζερ εξέθεσε ανεπανόρθωτα τις ιαπωνικές Αρχές, οι οποίες θα πάνε σε δίκη χωρίς την παρουσία του κατηγορουμένου. Παράλληλα, οι Τούρκοι έχουν ήδη συλλάβει επτά άτομα ως συνεργούς στην όλη υπόθεση, από τους οποίους οι τέσσερις είναι πιλότοι.

Ο Carlos Ghosn, πάντως, που θεωρεί πως διέφυγε από το διεφθαρμένο ιαπωνικό σύστημα δικαιοσύνης, προτίθεται να δώσει μια συνέντευξη τύπου στις 8 Ιανουαρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ