ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Καρέ - καρέ η στιγμή που 12χρονη σώζει τον 2χρονο αδερφό της από απαγωγή

ΗΠΑ: Καρέ - καρέ η στιγμή που 12χρονη σώζει τον 2χρονο αδερφό της από απαγωγή
Facebook/Crystal Phillips

Μία θαρραλέα 12χρονη έσωσε τον μικρό της αδερφό από μία γυναίκα που επιχείρησε να τον απαγάγει μέσα σε εστιατόριο της Οκλαχόμα.

Η 12χρονη Makayla, η 4χρονη αδερφή της και ο 2χρονος που παραλίγο να απαχθεί είχαν βγει για φαγητό μία μέρα μετά τα Χριστούγεννα με τη γιαγιά τους που είχε έρθει στην πόλη για να τους δει, ενώ η μητέρα τους, Crystal, δούλευε.

Αφού γιαγιά και εγγόνια κάθισαν σε ένα τραπέζι, τους πλησίασε μία άγνωστη:

«Πήγε προς το μέρος τους (των δύο μικρών αδερφιών της) και τους έδωσε από ένα φιλί. Η γιαγιά μου το βρήκε πολύ παράξενο και ανάρμοστο, οπότε αποφάσισε να πάμε να κάτσουμε σε άλλο τραπέζι» δήλωσε η μικρή Makayla στο KSWO-TV.

Σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας που δόθηκε στη δημοσιότητα, φαίνεται η άγνωστη να σηκώνει, λίγο μετά, το 2χρονο αγοράκι από την καρέκλα του. Τότε, η «μεγάλη» του αδερφή, με μία γρήγορη κίνηση τον άρπαξε από τα χέρια της γυναίκας.

«Τον πήρε από την καρέκλα του και έκανε ένα βήμα μπροστά. Τότε, τον άρπαξα και της φώναξα να μην αγγίζει τον αδερφό μου. Τότε αρχίσαμε να φωνάζουμε και εκείνη έλεγε πως ο αδερφός μου ήταν το μωρό της κι εγώ της φώναζα ότι “δεν είναι το μωρό σου, είναι ο αδερφός μου”».

Το προσωπικό του εστιατορίου αντιλήφθηκε ότι κάτι συνέβαινε και ζήτησε από την άγνωστη να φύγει. Τότε εκείνη άρχισε να λέει διάφορα στην οικογένεια.

«Μας έλεγε πως κάποτε είχε παιδί αλλά μετά το αποκεφάλισε και περιέγραφε τι άλλα πράγματα έκανε στο μωρό της» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Makayla.

«Εάν δεν υπήρχε η θαρραλέα κόρη μου που έδρασε γρήγορα, δεν ξέρω τι θα μπορούσε να είχε συμβεί» έγραψε, μεταξύ άλλων, η μητέρα των τριών σε ανάρτησή της στο Facebook.

Η υπόθεση διερευνάται από τις Αρχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ