Αεροπορική επιδρομή στην Τρίπολη: Τουλάχιστον 28 νεκροί
Τουλάχιστον 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σε αεροπορική επιδρομή κατά στρατιωτικής σχολής στην Τρίπολη.
«Αεροπορική επιδρομή εναντίον της στρατιωτικής σχολής της Τρίπολης σκότωσε 28 σπουδαστές και τραυμάτισε δεκάδες άλλους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ).
Η κυβέρνηση του Αλ Σαράτζ κατηγορεί τις δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ για την επιδρομή αυτή, ωστόσο προς ώρας δεν υπάρχει επιβεβαίωση.
Σημειώνεται πως με διάγγελμά του το βράδυ της Παρασκευής, ο Χαλίφα Χαφτάρ, ανακοίνωσε γενική κινητοποίηση για αντίσταση στις ξένες δυνάμεις στη Λιβύη.
Τόνισε, δε, ότι οι δυνάμεις του θα «αντιμετωπίσουν και θα αποκρούσουν» οποιαδήποτε ξένα στρατεύματα σταλούν στη χώρα.
Το διάγγελμα του Χαλίφα Χαφτάρ ήρθε μία ημέρα μετά την έγκριση του τουρκικού κοινοβουλίου για αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη, στο πλαίσιο της συμφωνίας του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την κυβέρνησης του Φάγεζ αλ-Σαράτζ.
Στο πλαίσιο αυτό, ο λίβυος στρατηγός επέκρινε την Τουρκία και τον Ταγίπ Ερντογάν για τη στάση του, υποστηρίζοντας ότι επιχειρεί να προκαλέσει σύγκρουση με απώτερο στόχο την αποσταθεροποίηση της περιοχής και την «αναβίωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας στη Λιβύη και γενικότερα την περιοχή».
Διασωληνωμένος ο 20χρονος που δέχτηκε πυρά στο κεφάλι από αστυνομικούς στο Άργος
14:11
Γαλλία: Η Μαρίν Λεπέν αρχίζει προεκλογική εκστρατεία παρά την καταδίκη της - Το «παράθυρο» του νόμου
14:11
Ύστατος φόρος τιμής στον Αλί Χαμενεΐ στο Ιράκ με φόντο την νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή
14:11
Φωτιά στο Κιλκίς - Επιχειρεί και ένα ελικόπτερο
14:08