ΚΟΣΜΟΣ

Στις κάλπες οι Ιρλανδοί στις 26 Φεβρουαρίου

Στις κάλπες οι Ιρλανδοί στις 26 Φεβρουαρίου
Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός ανακοίνωσε βουλευτικές εκλογές στις 26 Φεβρουαρίου REUTERS/ CLODAGH KILCOYNE

Προεκλογική περίοδος ξεκινά στην Ιρλανδία, όπου στις 26 Φεβρουαρίου θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές στη χώρα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Έντα Κένι.

“Πριν από πέντε χρόνια, η Ιρλανδία βρισκόταν στα πρόθυρα της καταστροφής. Τώρα αντιμετωπίζουμε ακόμα προκλήσεις, αλλά τα δημόσια οικονομικά μας έχουν επανέλθει, η οικονομία μας αναπτύσσεται ταχύτερα από κάθε άλλη χώρα της Ε.Ε. και δεν υπάρχει άλλο πακέτο διάσωσης ”, είπε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός σε video στο Twitter.

Πρόκειται για τις πρώτες εκλογές στη χώρα μετά από την έξοδό της από το μνημόνιο. Οι έως τώρα δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν ότι το κόμμα Fine Gael του κ. Κένι προηγείται μεν στην πρόθεση ψήφου, αλλά μάλλον δεν θα κατορθώσει να κερδίσει αυτοδυναμία.

Συνεπώς κάποιας μορφής συμμαχία θα είναι απαραίτητη ώστε να υπάρξει συμπολίτευση πλειοψηφίας. Η απερχόμενη κυβέρνηση είναι προϊόν συνεργασίας μεταξύ του κεντροδεξιού Fine Gael και των κεντροαριστερών Εργατικών.

Ο Κένι ποντάρει στο ότι κατάφερε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα με επιτυχία και να βγάλει τη χώρα από το Μνημόνιο και αυτό θα αποτελέσει την κύρια αιχμή της προεκλογικής του καμπάνιας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ