Στην Τουρκία με «βαριά» ατζέντα η Μέρκελ - Συνάντηση με Ερντογάν
Επίσκεψη εργασίας στην Τουρκία θα πραγματοποιήσει αύριο, Παρασκευή, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έπειτα από πρόσκληση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας αναφέρει ότι κατά τις επαφές θα συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών σε όλες τους τις διαστάσεις, ενώ θα συζητηθούν και βήματα που μπορούν να γίνουν για την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
Αναφέρεται, επίσης, ότι στο πλαίσιο της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από τη Γερμανία τον Ιούλιο, κατά τις επαφές θα δοθεί έμφαση στις ευρωτουρκικές σχέσεις, τη διαδικασία ένταξης και τα θέματα επικαιροποίησης της τελωνειακής ένωσης και της απελευθέρωσης της βίζας για τους Τούρκους πολίτες.
Όπως μεταδίδει το Offsite, στις συνομιλίες θα γίνει ανταλλαγή απόψεων για τη Λιβύη, το Συριακό και τα περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, ενώ στο πλαίσιο της επίσκεψης, Ερντογάν και Μέρκελ θα εγκαινιάσουν τουρκογερμανικό πανεπιστήμιο στην Κωνσταντινούπολη.
Θεσσαλονίκη: Ελεύθερη υπό όρους η 29χρονη που τραυμάτισε με μαχαίρι τον σύντροφο της
13:06
Εξιτήριο για τους δύο χειριστές του πυροσβεστικού ελικοπτέρου που έπεσε στη λίμνη Αώου
12:48
«Πώς να πάω το παιδί στο νοσοκομείο; Αφού ήταν μακριά»: H απολογία της μητέρας του 3χρονου
12:47
Βενεζουέλα: Οικογένειες σκάβουν με τα χέρια μέσα τα ερείπια - Πάνω από 50.000 οι αγνοούμενοι
12:47