ΚΟΣΜΟΣ

Σκάνδαλο Επστάιν: Ο πρίγκιπας Άντριου δεν έχει συνεργαστεί με τις Αρχές

Σκάνδαλο Επστάιν: Ο πρίγκιπας Άντριου δεν έχει συνεργαστεί με τις Αρχές
David Parker/Pool Photo via AP

Ο πρίγκιπας Άντριου της Μεγάλης Βρετανίας, παρότι είχε δηλώσει έτοιμος να συνεργαστεί με τις Αρχές για την έρευνα σχετικά με τον Τζέφρι Έπσταϊν, δεν έχει -προς το παρόν- συνεργαστεί.

«Ο πρίγκιπας Άντριου δεν έχει, μέχρι στιγμής, συνεργαστεί» είπε σε δημοσιογράφους ο εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Τζέφρι Μπέρμαν.

Το γραφείο του και η αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) ζήτησαν από τον γιο της βασίλισσας Ελισάβετ να καταθέσει σχετικά με τις σχέσεις του με τον Έπσταϊν, όμως δεν έχουν λάβει καμία απάντηση.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ δεν έχει ανταποκριθεί προς το παρόν στο αίτημα να σχολιάσει σχετικά.

Ο πρίγκιπας Άντριου στα τέλη Νοεμβρίου είχε γνωστοποίησει ότι του ζητήθηκε να παραιτηθεί από τα δημόσια καθήκοντά του για το άμεσο μέλλον, έπειτα από την εμπλοκή του ονόματός του στο σκάνδαλο με τον χρηματιστή.

«Φυσικά, είμαι διατεθειμένος να βοηθήσω οποιαδήποτε αρχή επιβολής του νόμου στις έρευνές της, εφόσον καταστεί αναγκαίο», σημείωσε τότε ο Άντριου, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε το Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ.

Το άλλοθι που προκάλεσε οργή

Ο δεύτερος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ και όγδοος στη γραμμή διαδοχής παραδέχθηκε σε συνέντευξή του ότι οι σχέσεις του με τον Τζέφρι Επστάιν μπορεί να έφεραν σε δύσκολη θέση την βασιλική οικογένεια, αλλά δεν έβλαψαν την υπόληψη της βασίλισσας.

Στο Twitter, ο Πίτερ Χαντ, πρώην βασιλικός χρονογράφος το BBC δήλωσε ότι η συνέντευξη αυτή, η οποία κατά την γνώμη του πλήττει την βασίλισσα, απεικονίζει μία «παθογένεια» στους κόλπους της βρετανικής μοναρχίας. Κατά την γνώμη του, ο μεγαλύτερος αδελφός του Κάρολος θα έπρεπε να έχει το θάρρος να του πει «να αποσυρθεί από την δημόσια ζωή».

Πολλά βρετανικά μέσα ανέφεραν την πληροφορία ότι ο σύμβουλος Τύπου του πρίγκιπα Άντριου, ο οποίος ήταν αντίθετος με την συνέντευξη, πρόσφατα εγκατέλειψε την θέση του.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ειρωνεύτηκαν και το άλλοθι που ο πρίγκιπας Αντριου αντέταξε στην καταγγελία της Βιρτζίνια Ρόμπερτς λέγοντας ότι την ημέρα των γεγονότων του 2001 στο Λονδίνο εκείνος βρισκόταν σε πιτσαρία της Pizza Express του Γουόκιν, μίας πόλης νότια του Λονδίνου, μαζί με μία από τις κόρες του, μέρος όπου δεν συχνάζουν μέλη της βασιλικής οικογένειας.

«Τα άλογα ιδρώνουν, οι άνδρες ιδρώνουν, αλλά τα μέλη της βασιλικής οικογένειας μόνο λάμπουν», σχολίασαν οι Sunday Times σε μία αναφορά σε ένα από τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε ο πρίγκιπας για να αντικρούσει μία περιγραφή της Βιρτζίνια Ρόμπερτς, η οποία δήλωσε ότι ο Άντριου ίδρωσε υπερβολικά όταν χόρευαν μαζί σε κλαμπ του Λονδίνου το 2001. Αυτό είναι αδύνατον απάντησε στην συνέντευξη, εξαιτίας μίας ασθένειας που του προκάλεσε η αύξηση της αδρεναλίνης κατά τον πόλεμο των Φόκλαντς το 1982 όταν δέχθηκε πυρά καθώς πιλοτάριζε ελικόπτερο...

Οι Sunday Times δημοσίευσαν μία φωτογραφία που τον έδειχνε καταϊδρωμένο το 2000, κοροϊδεύοντας τον «καημενούλη» που παρουσιάζεται ως «πολεμικός ήρωας».

Ο Τύπος επέκρινε επίσης το λεξιλόγιο που χρησιμοποίησε κατά τη συνέντευξη, όπως και το γεγονός ότι παρουσιάστηκε ως «πολύ έντιμος» για να εξηγήσει το γεγονός ότι συναντήθηκε το 2010 με το Έπσταϊν, μετά την καταδίκη του, για να κόψει τις γέφυρες μαζί του. Ή ακόμη το γεγονός ότι χαρακτήρισε «απρεπή» την συμπεριφορά του διάσημου φίλου του.

«Απρεπής;», του απάντησε η δημοσιογράφος που έπαιρνε την συνέντευξη και συνέχισε λέγοντάς του: «Είναι ένας σεξουαλικός εγκληματίας!».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ