ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στην Καλιφόρνια: Πατέρας σκότωσε πέντε από τα νεογέννητα παιδιά του πριν από 30 χρόνια

Φρίκη στην Καλιφόρνια: Πατέρας σκότωσε πέντε από τα νεογέννητα παιδιά του πριν από 30 χρόνια
Yolo County/ CNNi

Ένας άντρας στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών κατηγορείται για τη κατά συρροή δολοφονία πέντε νεογέννητων μωρών του.

Ο 57χρονος Paul Allen Perez συνελήφθη σχετικά με μια άλυτη υπόθεση θανάτου ενός βρέφους το 2007. Το νεκρό βρέφος είχε εντοπιστεί από έναν ψαρά τον Μάρτιο του 2007 σε ένα κανάλι ανατολικά της πόλης Woodland. Μάλιστα βρέθηκε κλεισμένο μέσα σε ένα κοντέινερ.

«Στα 40 χρόνια της υπηρεσίας μου, δεν μπορώ να σκεφτώ καμιά πιο ενοχλητική υπόθεση από αυτή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο σερίφης της κομητείας Yolo, Tom Lopez.

Η υπόθεση παρέμενε άλυτη μέχρι τον Οκτώβριο του 2019, όταν έπειτα από νέα επεξεργασία ανάλυσης του DNA, το βρέφος ταυτοποιήθηκε ως ο Nikko Lee Perez, γεννημένος τον Νοέμβριο του 1996.

Όπως ανέφερε ο Lopez, ο Nikko δεν ήταν η μοναδική περίπτωση, αφού στη συνέχεια ξεδιπλώθηκε ένα κουβάρι, που έδειχνε ότι τέσσερα από τα αδέλφια του είχαν την ίδια τραγική μοίρα.

Οι ερευνητές ταυτοποίησαν τα τέσσερα επιπλέον νεκρά βρέφη, τα οποία ήταν όλα μικρότερα των έξι μηνών όταν πέθαναν. Ο Kato Allen Perez γεννήθηκε το 1992, η Mika Alena Perez το 1995, ο Nikko Lee Perez το 1997 και ο Kato Krow Perez to 2001. Όλα εκτιμάται ότι δολοφονήθηκαν, ενώ δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί τα πτώματα τριών εξ αυτών.

Όταν συνελήφθη, ο Perez εξέτιε ποινή για κλοπή αυτοκινήτου, ωστόσο επρόκειτο να απελευθερωθεί σύντομα.

Τα νέα στοιχεία στην υπόθεση προέκυψαν το 2018, όταν συγκροτήθηκε νέα ομάδα που ανέλαβε την υπόθεση, χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις.

Ο Perez αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου την Παρασκευή. Όπως ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισής του, υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα στην υπόθεση.

«Μέχρι στιγμής, οι αποδείξεις από το DNA έχουν ταυτοποιήσει τον Paul Perez ως τον βιολογικό πατέρα ενός παιδιού. Τίποτα παραπάνω. Μας ενδιαφέρει να μάθουμε τον ρόλο που έπαιξε η μητέρα στην υπόθεση, καθώς και τα αποδεικτικά στοιχεία που συνδέουν τον κ. Perez στα φερόμενα εγκλήματα», δήλωσε ο Tracie Olson στο CNNi.

Εάν καταδικαστεί, ο Perez αντιμετωπίζει την θανατική ποινή ή ισόβια στη φυλακή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ