Νέος κοροναϊός: Δεύτερο νοσοκομείο χτίζεται στη Γουχάν – Έτοιμο σε χρόνο... ρεκόρ
Ένα δεύτερο νοσοκομείο, όπου θα νοσηλεύονται ασθενείς με κοροναϊό και θα διαθέτει 1.600 κλίνες, κατασκευάζεται στη Γουχάν, λίγες μέρες μετά την ανέγερση του πρώτου.
Το Λέισενσχαν ή αλλιώς «το βουνό του θεού του κεραυνού» αναμένεται να παραδοθεί στις 5 Φεβρουαρίου.
Το πρώτο νοσοκομείο, κατασκευάστηκε μέσα σε μόλις οκτώ ημέρες και μάλιστα, θα ξεκινήσει από σήμερα να δέχεται ασθενείς, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Το νοσοκομείο Χουοσενσάν («το βουνό του θεού της φωτιάς» στα κινεζικά) διαθέτει 1.000 κλίνες για ασθενείς με επιβεβαιωμένη μόλυνση από τον ιό και σχεδιάστηκε με στόχο να αποσυμφορήσει τα υπόλοιπα νοσοκομεία της πόλης, όπου παρατηρείται έλλειψη κλινών καθώς ο ιός εξαπλώνεται.
Από την επιδημία έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι σήμερα 361 άνθρωποι και έχουν μολυνθεί περισσότεροι από 17.000 στην Κίνα και τουλάχιστον 171 εκτός Κίνας. Στην επαρχία Χουμπέι, όπου βρίσκεται το επίκεντρο το ιού, η Γουχάν, υπάρχουν περισσότερα από 11.000 κρούσματα, όπως μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση.
Η κατασκευή του Χουοσενσάν αντιγράφηκε από ένα νοσοκομείο που είχε κατασκευαστεί στο Πεκίνο το 2003 για την αντιμετώπιση του SARS, (σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο).
Περισσότεροι από 7.500 εργάτες συμμετείχαν στην κατασκευή του, που ξεκίνησε στις 25 Ιανουαρίου και ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο.
Για διαδηλώσεις χιλιάδων πολιτών στη Διάσκεψη του Μονάχου προετοιμάζονται οι αρχές της Γερμανίας
08:20
Boeing: Από την απότομη προσγείωση σε νέα ύψη - Η χρονιά της επαναφοράς
08:15
Καιρός: Άνοιξη στην «καρδιά» του χειμώνα με 22 βαθμούς Κελσίου - Βροχές ξανά στην Αττική την επόμενη εβδομάδα
08:10
Ζερεφός στο CNN Greece: Στο Κοινό των Ακαδημιών ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε ένα ρευστό κόσμο
08:05