ΚΟΣΜΟΣ

Αριθμός ρεκόρ σεξουαλικών επιθέσεων στην Κολωνία την πρώτη νύχτα του Καρναβαλιού

Αριθμός ρεκόρ σεξουαλικών επιθέσεων στην Κολωνία την πρώτη νύχτα του Καρναβαλιού
REUTERS/Wolfgang Rattay

Νέο κύμα σεξουαλικών επιθέσεων ξέσπασε στην Κολωνία, το πρώτο βράδυ του περίφημου Καρναβαλιού της πόλης. Η αστυνομία κατέγραψε 22 περιστατικά σεξουαλικών επιθέσεων, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο της περσινής χρονιάς. Αυτή τη στιγμή οι αρχές κρατούν περίπου 190 ανθρώπους ως ύποπτους.

Κανείς στην πόλη δεν έχει ξεχάσει την νύχτα της Πρωτοχρονιάς, όταν καταγράφηκαν πάνω από 100 σεξουαλικές επιθέσεις, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό αποδόθηκαν σε μετανάστες. Ίσως, για αυτό το λόγο η συμμέτοχη των γυναικών στην πρώτη νύχτα εορτασμού του καρναβαλιού ήταν μικρότερη από άλλες φορές, μεταδίδουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Στην πόλη περιπολούν περίπου 2500 αστυνομικοί, αριθμός ρεκόρ, ενώ γενικά η πρώτη νύχτα εορτασμού του καρναβαλιού ήταν μάλλον υποτονική.

Τα γεγονότα της Πρωτοχρονιάς έχουν πυροδοτήσει την ανησυχία για τους αιτούντες άσυλο στη Γερμανία. Οι αρχές κάνουν λόγο για ένα νέο τύπου εγκλήματος, στο οποίο ομάδες μεθυσμένων αντρών που συνήθως περιγράφονται ως Βορειοαφρικανοί, στοχοποιούν γυναίκες.

Διαβάστε ακόμα:

Γερμανία: Συναγερμός και αντιδράσεις για τις σεξουαλικές επιθέσεις της Πρωτοχρονιάς

Κολωνία: Αύξηση πωλήσεων σε όπλα συναγερμού και σπρέι αυτοάμυνας

Δεκαοκτώ δράστες της βίας στην Κολωνία είχαν κάνει αίτηση για άσυλο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ