ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊλάνδη: Τουλάχιστον 20 νεκροί - Οι αναρτήσεις του δράστη στα social media

Ταϊλάνδη: Τουλάχιστον 20 νεκροί - Οι αναρτήσεις του δράστη στα social media
AP Photo

Σε τουλάχιστον 20 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών σε εμπορικό κέντρο της πόλης Νακόν Ρατσασίμα, στη βορειοανατολική Ταϊλάνδη, όπου ένας στρατιώτης άνοιξε πυρ αδιακρίτως εναντίον του πλήθους, ενώ από τους πυροβολισμούς δεκάδες είναι οι τραυματίες.  

Η αστυνομία προχώρησε σε μια επιχείρηση εκκένωσης του εμπορικού κέντρου και σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση που εξέδωσε, έχει θέσει υπό τον έλεγχό της το ισόγειο του εμπορικού κέντρου.

«Δεν υπάρχουν ξένοι υπήκοοι μεταξύ των νεκρών ή των τραυματιών στο εμπορικό κέντρο Terminal 21», ανέφερε η πρεσβεία της Ρωσίας.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που λάβαμε από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, μέχρι τις 23.00 τοπική ώρα δεν υπήρχαν ξένοι πολίτες μεταξύ των θυμάτων», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Νωρίτερα, ο 32χρονος Τζακραπάντ Τόμα πυροβόλησε και σκότωσε τον διοικητή του και άλλους δύο ανθρώπους μέσα σε μια στρατιωτική βάση και διέφυγε με κλεμμένο αυτοκίνητο. Πυροβολούσε στην τύχη τους περαστικούς, κατευθυνόμενος προς το εμπορικό κέντρο, όπου στη συνέχεια κράτησε ομήρους τουλάχιστον 16 ανθρώπους.

shooter thailand


Πηγή: Crime Suppression Division of The Royal Thai Police via AP

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για σποραδικούς πυροβολισμούς, οι οποίοι ακούστηκαν από το εσωτερικό του εμπορικού κέντρου.

Οι αναρτήσεις στα social media

Ο δράστης λίγο πριν προβεί στο μακελειό, ανήρτησε στο Facebook το εξής μήνυμα: «Ο θάνατος είναι αναπόφευκτος για όλους». Μάλιστα, η δημοσίευση συνοδευόταν από μία φωτογραφία, η οποία απεικόνιζε τον ίδιο να κρατάει ένα όπλο.

Όταν ξεκίνησε τους πυροβολισμούς, προχώρησε και σε νέα ανάρτηση, δημοσιεύοντας το εξής σχόλιο:

«Να τα παρατήσω;».

Οι αρχές «κατέβασαν» άμεσα τις επίμαχες δημοσιεύσεις, ενώ τόσο το Facebook όσο και το Twitter διέγραψαν τους λογαριασμούς τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ