Προς αποπομπή η υπουργός για την πινακίδα «Δημοκρατία Μακεδονίας»
Πρόταση για την αποπομπή της υπηρεσιακής υπουργού Εργασίας που παραβίασε τη Συμφωνία των Πρεσπών, Ρασέλα Μιζράχι, υπέβαλλε ο πρωθυπουργός της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, Όλιβερ Σπάσοφσκι.
«Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν την υποχρέωση να διασφαλίσουν την προστασία του Συντάγματος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας. Δεδομένου ότι η υπουργός Μιζράχι παραβιάζει συνειδητά και σκόπιμα το Σύνταγμα και θέτει έτσι σε κίνδυνο το ευρωατλαντικό μέλλον της χώρας, ο πρωθυπουργός υπέβαλε στη Βουλή πρόταση για αποπομπή της υπηρεσιακής υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής, Μιζράχι», ανέφεραν στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MIA πηγές της κυβέρνησης.
Στις 7 Φεβρουαρίου, σε συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε στο υπουργείο Εργασίας, η Μιζράχι εμφανίστηκε μπροστά από πινακίδα με την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας» που η ίδια τοποθέτησε, προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων στη χώρα.
Από τότε που τέθηκε σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών, τον Φεβρουάριο του 2019, σε όλα τα υπουργεία και τα κυβερνητικά κτήρια της γειτονικής χώρας τοποθετήθηκαν επιγραφές και πινακίδες με τη νέα ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».
H Μιζράχι, η οποία προέρχεται από το αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO-DPMNE, ανέφερε τις προηγούμενες ημέρες ότι «κληρονόμησε» την πινακίδα αυτή, όταν ανέλαβε καθήκοντα υπουργού, στις αρχές Ιανουαρίου και δεν σκοπεύει να την αλλάξει.
Σημειώνεται ότι η πινακίδα με το προηγούμενο όνομα της χώρας είχε παραμείνει στην αίθουσα Τύπου του υπουργείου Εργασίας. Ωστόσο, η προκάτοχος της Μιζράχι, Μίλα Τσάροφσκα, η οποία προερχόταν από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ, είχε καλύψει την πινακίδα αυτή με ένα μεγάλο πανό, στο οποίο αναγραφόταν η νέα ονομασία της χώρας.
Βενεζουέλα: Αγώνας δρόμου για τον εντοπισμό επιζώντων - Δυσκολεύουν το έργο διάσωσης οι μετασεισμοί
15:31
Δεν περιλαμβάνονται «τέλη διέλευσης» στις μελλοντικές ρυθμίσεις για τα Στενά του Ορμούζ λέει το Ομάν
15:21
Έρχεται το νέο Μητρώο Ιδιοκτησίας και Διαχείρισης Ακινήτων - Τι φέρνει το «ΜΙΔΑ»
15:11
Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος οπαδών του Μουντιάλ στο Μεξικό - Τουλάχιστον 17 τραυματίες
15:09