ΚΟΣΜΟΣ

Ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο είναι (σχεδόν) 113 και μοιράζεται τα μυστικά μακροζωίας του

Ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο είναι (σχεδόν) 113 και μοιράζεται τα μυστικά μακροζωίας του
Guiness World Record

Τον επόμενο μήνα ο Chitetsu Watanabe κλείνει 113 χρόνια ζωής. Το γενέθλιο δώρο του όμως έφτασε λίγο νωρίτερα από την Guinness World Records, η οποία επιβεβαίωσε ότι είναι ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο αυτή τη στιγμή.

Ο Watanabe έλαβε το πιστοποιητικό του την περασμένη Τετάρτη στο κέντρο φροντίδας όπου ζει στη Niigata της Ιαπωνίας. Σύμφωνα με το Guinness, είναι 112 ετών και 344 ημερών. Διαδέχτηκε τον, επίσης Ιάπωνα, προηγούμενο γηραιότερο άνδρα στον κόσμο, ο οποίος πέθανε τον περασμένο μήνα σε ηλικία 113 ετών.

Για να το γιορτάσει, ο Watanabe έφτιαξε ένα πανό με ιδεογράμματα που γράφει: «World No. 1».

Πέρυσι, σε μια συνέντευξή του, ο Watanabe είχε αποκαλύψει ότι το μυστικό της μακροζωίας είναι: «ποτέ να μην θυμώνεις και να χαμογελάς».

Ο σχεδόν 113χρονος άνδρας λατρεύει τα γλυκά, όπως την καστανή ζάχαρη, αλλά αυτές τις μέρες, καθώς έχει χάσει τα δόντια του, περισσότερο απολαμβάνει τις κρέμες και τη γέμηση που έχουν τα σουδάκια.

Ο Watanabe γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου 1907 και ήταν ο μεγαλύτερος από τα οχτώ αδέλφια του.

Επί πολλά χρόνια, εργάστηκε σε μια εταιρεία κατασκευής ζάχαρης, πριν εργαστεί σε μια γεωργική υπηρεσία της ιαπωνικής κυβέρνησης, από την οποία συνταξιοδοτήθηκε. Το 1944, κοντά στα τέλη του Β’Π.Π. κατατάχθηκε στον ιαπωνικό στρατό.

chitetsu watanabe copy copy


Πηγή: EPA/JAPAN POOL JAPAN OUT/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απέκτησε πέντε παιδιά.

Μανιώδης κηπουρός, μέχρι την ηλικία των 104 ετών καλλιεργούσε τα δικά του φρούτα και λαχανικά ενώ μέχρι το 2007 συμμετείχε σε εκθέσεις δέντρων μπονσάι.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με το Guinness, στην Ιαπωνία ζει επίσης και ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Πρόκειται για την Kane Tanaka, η οποία γεννημένη στις 2 Ιανουαρίου 1904, τον περασμένο μήνα έκλεισε τα 117.

The world's oldest living man is 112. His secret is to just keep smiling and never get angry, by David Williams, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ