ΚΟΣΜΟΣ

Πιθανή εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις για το κυπριακό

Πιθανή εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις για το κυπριακό
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Θέμα ενδεχόμενης διακοπής των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό έθεσε σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου. Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του εκπροσώπου του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ότι επιδιώκει στις διαπραγματεύσεις μια νέα δομή κράτους και νέα σημαία της Κύπρου.

“Oυσιαστικά έθεσε θέμα διάλυσής της (Κυπριακής Δημοκρατίας), προκειμένου να συνδημιουργηθεί νέο κρατικό μόρφωμα από την παράνομη οντότητα και την «ελληνοκυπριακή διοίκηση» -κατά την τουρκική ορολογία”, ανέφερε ο κ. Ομήρου και τόνισε ότι η ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και η αδιαπραγμάτευτη συνέχειά της μέσω διαδικασίας μετεξέλιξής της από ενιαίο σε ομοσπονδιακό κράτος αποτελεί θεμελιώδη προϋπόθεση για οποιαδήποτε διαπραγμάτευση και το ζήτημα θα πρέπει να διασαφηνιστεί οριστικά.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, ζήτησε αντίθετα να συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις με στόχο μια λύση που να θέτει τέρμα στην κατοχή και τον εποικισμό.“Η λύση πρέπει να αποκαθιστά την κυριαρχία, την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την ενότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας”, τόνισε ο κ. Κυπριανού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ