ΚΟΣΜΟΣ

Επιδρομή της αστυνομίας σε σπίτια στο Μάιντς για την σύλληψη τζιχαντιστών

Επιδρομή της αστυνομίας σε σπίτια στο Μάιντς για την σύλληψη τζιχαντιστών
Αστυνομικός τοποθετεί κινητή κάμερα στο δρόμο, για λόγους ασφαλείας REUTERS/Wolfgang Rattay

Έφοδο πραγματοποίησε χθες η γερμανική αστυνομία στα διαμερίσματα δύο ανδρών που θεωρούνται ύποπτοι ως συνεργάτες τζιχαντιστικής οργάνωσης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γραφείου του ομοσπονδιακού εισαγγελέα.

Η επιχείρηση έγινε κοντά στο Μάιντς, στη δυτική Γερμανία. Οι αρχές υποψιάζονται ότι τα δύο άτομα συμμετείχαν στον συριακό εμφύλιο ως μέλη μιας ξένης τρομοκρατικής οργάνωσης, είπε ο εκπρόσωπος.

Ωστόσο, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «δεν έχουμε καμία ένδειξη για συγκεκριμένα σχέδια επίθεσης» στη Γερμανία. Οι δύο συλληφθέντες έχουν ήδη ανακριθεί, αλλά δεν δόθηκαν άλλες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με το Spiegel Online, ένας από τους δύο εικάζεται ότι μπορεί να είναι υψηλόβαθμος διοικητής του ISIS.

Ο 32χρονος θεωρείται ύποπτος ότι πολέμησε με το ΙΚ στην πόλη Ντέιρ ελ-Ζορ της ανατολικής Συρίας, ταξίδεψε μέσω Τουρκίας και έφτασε στη Γερμανία το περασμένο φθινόπωρο.

Την περασμένη Πέμπτη, η γερμανική αστυνομία έκανε εφόδους στο Βερολίνο και άλλα τμήματα της βόρειας Γερμανίας, συλλαμβάνοντας δύο άντρες που είναι ύποπτοι για διασυνδέσεις με τον ISIS ενώ υπήρχαν πληροφορίες ότι προετοίμαζαν επίθεση στη γερμανική πρωτεύουσα.

Συλλήψεις υπόπτων του ISIS από την γερμανική αστυνομία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ