ΚΟΣΜΟΣ

Συλλήψεις υπόπτων του ISIS από την γερμανική αστυνομία

Συλλήψεις υπόπτων του ISIS από την γερμανική αστυνομία
REUTERS/Fabrizio Bensch

Η γερμανική αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα σήμερα σε σπίτια στο Βερολίνο και την βόρεια Γερμανία αναζητώντας τέσσερις άνδρες, οι οποίοι είναι ύποπτοι για διασυνδέσεις με την τρομοκρατική οργάνωση ISIS και για τους οποίους υπήρχαν πληροφορίες ότι ετοίμαζαν επιθέσεις στην Γερμανία, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Σε συνεργασία με τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες, οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας συνέλαβαν δύο άνδρες και μια γυναίκα μετά την έκδοση σχετικών ενταλμάτων, ενώ τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι πρόκειται για ισλαμιστές.

Οι επιδρομές της Πέμπτης πραγματοποιήθηκαν σε τέσσερα διαμερίσματα και δύο γραφεία στο Βερολίνο, αλλά και σε σπίτια στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και την Κάτω Σαξονία. Η αστυνομία προχώρησε σε κατασχέσεις υπολογιστών, κινητών τηλεφώνων και σκίτσων.

Ένας από τους υπόπτους καταζητείται από τις αλγερινές αρχές, που πιστεύουν ότι είναι μέλος του ISIS κι ότι έχει λάβει στρατιωτική εκπαίδευση στη Συρία, σύμφωνα με την αστυνομία του Βερολίνου.

security

Reuters/Fabrizio Bensch

Η αστυνομία του Ντόρτμουντ δήλωσε ότι έχει πραγματοποιήσει επιδρομή στην πόλη Άτεντορν στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, αλλά αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ο κύριος ύποπτος συνελήφθη σε χώρο φιλοξενίας προσφύγων.

Οι γερμανικές αρχές έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει για την απειλή τρομοκρατικών επιθέσεων. Τον περασμένο Νοέμβριο ακυρώθηκε ένας φιλικός διεθνής αγώνας ποδοσφαίρου στο Ανόβερο και έκλεισε σταθμός στο Μόναχο την Πρωτοχρονιά, λόγω πληροφοριών για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ