ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση σε καρναβάλι στη Γερμανία: Στους 60 οι τραυματίες - Μυστήριο με τα κίνητρα του δράστη

Επίθεση σε καρναβάλι στη Γερμανία: Στους 60 οι τραυματίες - Μυστήριο με τα κίνητρα του δράστη
AP

Το κίνητρο του οδηγού που έπεσε πάνω στην καρναβαλική παρέλαση στη βόρεια Έσση με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων εξακολουθεί να παραμένει ασαφές μια μέρα μετά.

«Διεξάγουμε έρευνες προς όλες τις κατευθύνσεις», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Γενικού Εισαγγελέα της Φρανκφούρτης. Ο 29χρονος Γερμανός οδηγός, ο οποίος κατευθύνθηκε με μεγάλη ταχύτητα πάνω στο πλήθος που παρακολουθούσε την καρναβαλική παρέλαση στην πόλη Φόλκσμαρζεν δεν είναι σε θέση να δώσει κατάθεση.

«Εστιάζουμε στο περιβάλλον του», είπε ο εκπρόσωπος. Συνεπώς, θα εξεταστούν οι επαφές και η προηγούμενη ζωή του 29χρονου. Σύμφωνα πάντα με τον εκπρόσωπο, «προς το παρόν οι έρευνες δεν θα συνεχιστούν από την εισαγγελία της Καρλσρούης η οποία ασχολείται με τρομοκρατικές επιθέσεις».

Τα πρώτα αλκοτέστ ήταν αρνητικά, δήλωσε επίσης ο εκπρόσωπος του Γενικού Εισαγγελέα της Φρανκφούρτης. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων για ναρκωτικές ουσίες δεν είναι ακόμη διαθέσιμα. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αναμένεται η απόφαση της εισαγγελίας για την προφυλάκιση του 29χρονου, η οποία «είναι πιθανή».

Συνολικά 35 άνθρωποι παρέμεναν για νοσοκομειακή νοσηλεία, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία του Κάσελ. Οι υπόλοιποι τραυματίες δεν χρειάστηκε καν να πάνε στο νοσοκομείο ή πήραν γρήγορα εξιτήριο από αυτό μόλις έλαβαν τις πρώτες βοήθειες.

Αρχικά είχε αναφερθεί ότι τραυματίστηκαν περίπου 30 άνθρωποι - ο αριθμός όμως αναθεωρήθηκε σημαντικά προς τα πάνω σήμερα.

Σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία της αστυνομίας, ο αριθμός των τραυματισθέντων αυξήθηκε σε σχεδόν 60, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τουλάχιστον 18 παιδιά ηλικίας έως 14 ετών.

Οι αρχές κάλεσαν όλους τους τραυματίες να προσέλθουν στην αστυνομία και να καταθέσουν ό,τι γνωρίζουν, ακόμα και εκείνοι οι οποίοι δεν χρειάστηκαν ιατρική περίθαλψη. Η αστυνομία δεν έχει δώσει ακόμη πληροφορίες σχετικά με τη βαρύτητα των τραυματισμών - αλλά είναι βέβαιο ότι υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί.

Μετά το περιστατικό, συνελήφθη ένας ακόμα άντρας ο οποίος φωτογράφιζε το γεγονός. Εξακολουθεί πάντως να ερευνάται εάν υπάρχει κάποια διασύνδεση με τον οδηγό.

Το περιστατικό σόκαρε την κοινή γνώμη της Γερμανίας η οποία ακόμη προσπαθεί να συνέλθει από την τρομοκρατική, ρατσιστική επίθεση της προηγούμενης εβδομάδας στην πόλη Χανάου, στην οποία σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι.

«Τι συμβαίνει στη χώρα μας;», διερωτάται στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα Bild.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ