ΚΟΣΜΟΣ

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Στο νοσοκομείο με στηθάγχη μετά την καταδίκη του

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Στο νοσοκομείο με στηθάγχη μετά την καταδίκη του
AP / John Minchillo

Υπό ιατρική παρακολούθηση τέθηκε από τη Δευτέρα ο πάλαι ποτέ ισχυρός κινηματογραφικός παραγωγός Χάρβεϊ Ουάινστιν, ο οποίος νοσηλεύεται με πόνους στο στήθος, στο νοσοκομείο Bellevue στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, όπως έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπο Τύπου του, ένα εικοσιτετράωρο μετά την καταδίκη του από δικαστήριο των ΗΠΑ, που τον κήρυξε ένοχο για τις κατηγορίες της σεξουαλικής επίθεσης και του βιασμού εναντίον δύο γυναικών.

Ο Τζούντα Ενγκελμάγερ, ο εκπρόσωπος του Ουάινστιν, δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο πελάτης του διακομίστηκε στο νοσοκομείο Bellevue, το οποίο διαθέτει μονάδα νοσηλείας για φυλακισμένους, αφού οδηγήθηκε εκτός του δικαστηρίου με χειροπέδες.

Εάν δεν έχρηζε ιατρικής φροντίδας, ο πρώην παραγωγός του Χόλιγουντ θα είχε μεταφερθεί στη φυλακή Rikers Island της Νέας Υόρκης.

Ο Ουάινστιν παρέμεινε στο νοσοκομείο σήμερα για «προληπτικούς λόγους», όπου αναμένεται να τον επισκεφθούν αργότερα σήμερα οι συνήγοροί του, είπε ο Ενγκελμάγερ.

Ο Χάρβεϊ Ουάινστιν εισήχθη στο Bellevue, αφού ένιωσε πόνους στο στήθος, σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών ΜΜΕ.

Μετά την ανάγνωση της ετυμηγορίας χθες, ο Άρθουρ Έινταλα, ένας από τους δικηγόρους του Ουάινστιν, περιέγραψε την αντίδραση του πελάτη του: «Είμαι αθώος. Είμαι αθώος. Πώς μπορεί αυτό να συμβεί στην Αμερική;».

Η ακροαματική διαδικασία για την ποινή του έχει οριστεί για την 11η Μαρτίου. Ο δικηγόρος του σκοπεύει να ασκήσει έφεση.

Ο Ουάινστιν βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης έως 25 χρόνια για τη σεξουαλική επίθεση. Επιπλέον, καταδικάστηκε για βιασμό, μια κατηγορία που επισύρει ποινή κάθειρξης έως τέσσερα χρόνια.

Ένοχος ο Χάρβεϊ Γουάινστιν: Αντιμέτωπος με κάθειρξη έως 25 ετών

Επικρίσεις από Τραμπ και Κλίντον κατά του Γουάινστιν

Νωρίτερα την Τρίτη, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε πως η καταδίκη του πρώην κινηματογραφικού παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινστιν για σεξουαλική επίθεση και βιασμό είναι μια νίκη η οποία στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα, ενώ η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, η οποία έχει επικριθεί για τη εγγύτητα που είχε μαζί του, σχολίασε πως «ήταν καιρός» ο Γουάινστιν «να λογοδοτήσει».

«Πιστεύω ότι από την άποψη των γυναικών (...) είναι μια μεγάλη νίκη, στέλνει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα», δήλωσε ο Τραμπ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Νέο Δελχί.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε πως δεν ήταν μεγάλος «θαυμαστής» του Γουάινστιν και επέμεινε στην εγγύτητα αυτού του τελευταίου με τους Δημοκρατικούς.

«Η Μισέλ Ομπάμα τον λάτρευε, η Χίλαρι Κλίντον τον λάτρευε», υπογράμμισε.

Ωστόσο η Χίλαρι Κλίντον δήλωσε την Τρίτη, την επομένη της ετυμηγορίας σε βάρος του Γουάινστιν η οποία μπορεί να τον οδηγήσει σε κάθειρξη μέχρι και 29 ετών, πως «η ετυμηγορία των ενόρκων μιλάει αληθινά από μόνη της και είναι σαφώς κάτι που οι άνθρωποι παρακολούθησαν από κοντά, διότι ήταν καιρός να λογοδοτήσει, αυτή είναι η διαπίστωση των ενόρκων».

«Είναι αλήθεια, είχε συνεισφέρει σε όλες τις εκστρατείες των Δημοκρατικών, αυτές του Μπαράκ Ομπάμα, του Τζον Κέρι, του Αλ Γκορ», δήλωσε η Κλίντον εκτιμώντας πως η καταδίκη του κινηματογραφικού παραγωγού δεν είναι λόγος για να εμποδισθεί ο οποιοσδήποτε να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση πολιτικών εκστρατειών.

«Είναι αντίθετα λόγος για να μπει τέλος στο είδος της συμπεριφοράς που τον οδήγησε στη φυλακή», πρόσθεσε.

Η Χίλαρι Κλίντον βρίσκεται στο Βερολίνο, στο πλαίσιο του κινηματογραφικού φεστιβάλ που διεξάγεται εκεί, για την προβολή ενός ντοκιμαντέρ σε τέσσερις συνέχειες που είναι αφιερωμένο σ’ αυτήν και θα είναι διαθέσιμο στις αρχές Μαρτίου από την πλατφόρμα Hulu.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ