ΚΟΣΜΟΣ

Λιβύη: Νεκρός Τούρκος διοικητής από δυνάμεις του Χαφτάρ

Λιβύη: Νεκρός Τούρκος διοικητής από δυνάμεις του Χαφτάρ
Twitter

Τις πρώτες ανθρώπινες απώλειές της από τότε που έστειλε στρατεύματα στη Λιβύη μετράει η Άγκυρα καθώς, όπως επιβεβαίωσε, την ώρα που οι δυνάμεις του Χαφτάρ πανηγυρίζουν ότι εξολόθρευσαν τον διοικητή των τουρκικών δυνάμεων στην αφρικανική χώρα.

«Έχουμε δύο μάρτυρες στη Λιβύη» ανακοίνωσε χθες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Αν και ο ίδιος δεν προχώρησε σε περισσότερες λεπτομέρειες, με μήνυμα στο Twitter το επιτελείο του στρατηγού Χαφτάρ στη Λιβύη ανακοίνωσε ότι «εξοντώθηκε ο διοικητής των τουρκικών δυνάμεων» που έχουν αναπτυχθεί στη χώρα, δημοσιεύοντας και τη φωτογραφία του. «Ας καεί στην κόλαση», ήταν η φράση που τη συνόδευε.

Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, η ταφή του διοικητή καθώς και του δεύτερου Τούρκου αξιωματικού έγινε υπό άκρα μυστικότητα. Φιλοκυβερνητικά Μέσα αναφέρουν εξάλλου ότι η σιωπή αναφορικά με την ταυτότητα και το αξίωμα των θυμάτων είναι πάγια τουρκική τακτική για όσους πεθαίνουν την ώρα του καθήκοντος.

Τον περασμένο μήνα, η Τουρκία έστειλε στρατιώτες και Σύρους μαχητές στη Λιβύη προκειμένου να στηρίξει την επίσημη κυβέρνηση της αφρικανικής χώρας στην Τρίπολη.

Η πρωτεύουσα της χώρας βρίσκεται εδώ και δέκα μήνες υπό πολιορκία από δυνάμεις πιστές στον στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ, το Λιβυκό Εθνικό Μέτωπο του οποίου στηρίζεται από την Αίγυπτο, τη Ρωσία, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενώ η πρωτεύουσα της Τρίπολης στηρίζεται από την Τουρκία και το συμμαχικό Κατάρ.

Η Τουρκία μετράει 17 επιβεβαιωμένους νεκρούς σε Συρία και Λιβύη τα τελευταία 24ωρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ