ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Κρούσμα στη συνεδρίαση της ΕΕ - Συμμετείχαν τρεις Έλληνες υπουργοί

Κορωνοϊός: Κρούσμα στη συνεδρίαση της ΕΕ - Συμμετείχαν τρεις Έλληνες υπουργοί
(AP Photo/Virginia Mayo)

Συναγερμός έχει σημάνει στις Βρυξέλλες, καθώς υπάλληλος της Κομισιόν που συμμετείχε στη συνεδρίαση των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ που έγινε την Τετάρτη βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Όσοι συμμετείχαν στη σύσκεψη ενημερώθηκαν ότι ένας υπάλληλος που βρισκόταν στην αίθουσα της συνεδρίασης έχει νοσήσει από τον ιό.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του ANT1 στη συγκεκριμένη συνεδρίαση από ελληνικής πλευράς ήταν παρόντες ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Κουμουτσάκος και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό από διπλωματικές πηγές, η πρέσβειρα της Κροατίας, Ιρένα Αντράσι, τέθηκε αυτοβούλως σε καραντίνα μετά και το δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόκειται για τον δεύτερο εργαζόμενο στο Συμβούλιο που ασθενεί και τον τρίτο συνολικά στους θεσμούς της ΕΕ στις Βρυξέλλες.Ο ασθενής έχει τεθεί σε απομόνωση από την Τρίτη. Όλα τα πρόσωπα που ήρθαν σε επαφή μαζί του για περισσότερα από 15 λεπτά την προηγούμενη ημέρα κλήθηκαν να αυτοαπομονωθούν και να υποβληθούν σε εξετάσεις.

Η πρέσβειρα της Κροατίας Ιρένα Αντράσι, η χώρα της οποίας ασκεί την προεδρία της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο, μπήκε εθελοντικά σε καραντίνα. Για τον λόγο αυτό ματαιώθηκε η συνεδρίαση των πρεσβευτών των χωρών μελών, που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή.

Στο Συμβούλιο δεν έχουν ληφθεί ιδιαίτερα μέτρα.

Την Πέμπτη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι αποφάσισε να αναβάλει την ολομέλεια στο Στρασβούργο και να την μεταφέρει στις Βρυξέλλες, λόγω της κατάστασης στη Γαλλία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ