ΚΟΣΜΟΣ

«Μπλόκο» στην αυτοβιογραφία του Γούντι Άλεν- Έκανε πίσω ο εκδοτικός οίκος

«Μπλόκο» στην αυτοβιογραφία του Γούντι Άλεν- Έκανε πίσω ο εκδοτικός οίκος
AP Photo/Andrew Medichini

Την απόφαση να ακυρώσει την έκδοση του αυτοβιογραφικού βιβλίου του Γούντι Άλεν, με τίτλο «Επ' ευκαιρία του Τίποτα» προχώρησε ο εκδοτικός οίκος Hachette μετά από έντονη διαμαρτυρία των εργαζόμενων του.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας, ζητώντας να μην εκδοθούν τα απομνημονεύματα του διάσημου σκηνοθέτη και συγγραφέα.

Ο Γούντι Άλεν έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση της υιοθετημένης κόρης του, Ντίλαν Φάροου, μια κατηγορία που ωστόσο ο ίδιος ο Γούντι Άλεν αρνείται ενώ δύο έρευνες που διεξήχθησαν στο παρελθόν δεν οδήγησαν σε κατηγορίες.

Ωστόσο, η Ντίλαν Φάροου επιμένει στις καταγγελίες της και εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση του εκδοτικού οίκου.

Η Ντίλαν Φάροου είχε δηλώσει «σοκαρισμένη» από την αρχική απόφαση του οίκου Hachette να εκδόσει τα απομνημονεύτα του Γούντι Άλεν.

Είχε χαρακτηρίσει την κυκλοφορία του βιβλίου «απόλυτη προδοσία» στον αδελφό της Ρόναν Φάροου, η έρευνα του οποίου για τον Χάρβεϊ Γουάινστάιν και το κίνημα #MeToo είχε κυκλοφορήσει από θυγατρική του ίδιου οίκου.

Παράλληλα, η Ντίλαν Φάροου σημειώνει ότι η Hachette Book Group δεν επικοινώνησε μαζί της προκειμένου να διασταυρώσει όσα καταγράφονται στα απομνημονεύματα του Γούντι Άλεν.

Το βιβλίο ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία στις 7 Απριλίου.

Με ανακοίνωση της προς την HuffPost, ο εκδοτικός οίκος ανέφερε, πως αποφάσισε να μην προχωήσει στην έκδοση της αυτοβιογραφίας του Γούντι Αλεν, μετά την συνάντηση που είχε η διοίκηση με το προσωπικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ