ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων παγκοσμίως

Κορωνοϊός: Χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων παγκοσμίως
AP Photo/Kin Cheung

Όλο και περισσότερες αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο ακυρώνουν πτήσεις λόγω κορωνοϊού.

Ειδικότερα, η Lufthansa ακύρωσε περίπου 7.100 πτήσεις μέχρι το τέλος του Μαρτίου, λόγω πτώσης της ζήτησης εξαιτίας του ιού. Η πλήρης ακύρωση και η μείωση της συχνότητας άλλων δρομολογίων αντιστοιχεί σε 150 αεροσκάφη, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η γερμανική εταιρεία.

Έτσι, καθηλώνονται στο έδαφος 125 αεροσκάφη που πραγματοποιούσαν πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων καθώς και 25 αεροσκάφη μακρινών αποστάσεων επί συνόλου 770 αεροσκαφών του στόλου της Lufthansa. Ακυρώνονται κυρίως πτήσεις εσωτερικού, πτήσεις προς τη βόρεια Ιταλία και προς άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Νέες ακυρώσεις ανακοινώθηκαν από την Κυριακή προς το Τελ-Αβίβ και το Εϊλάτ στο Ισραήλ μέχρι τις 28 Μαρτίου.

Οι ακυρώσεις αυτές μειώνουν έως και 25% το πρόγραμμα του συνόλου των πτήσεων της εταιρείας.

Οι πτήσεις προς την ηπειρωτική Κίνα έχουν ανασταλεί μέχρι τις 24 Απριλίου. Επίσης, μειώθηκαν οι πτήσεις προς το Χονγκ Κονγκ και τη Σεούλ. Η αναμενόμενη αρνητική επίπτωση στα κέρδη δεν μπορεί να εκτιμηθεί ακόμα, σύμφωνα με τη Lufthansa, η οποία παρέπεμψε στη δημοσίευση του ισολογισμού της 19ης Μαρτίου.

Η IranAir ανέστειλε όλες τις πτήσεις της

Η ιρανική αεροπορική εταιρία IranAir ανέστειλε όλες τις πτήσεις της προς ευρωπαϊκούς προορισμούς, όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, επικαλούμενο ανακοίνωση του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO).

«Επί τη βάσει των περιορισμών που εφαρμόζονται στις πτήσεις της (Iran Air) από την Ευρώπη για λόγους που σχετίζονται με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, η αεροπορική εταιρία ανέστειλε όλες τις πτήσεις προς ευρωπαϊκούς προορισμούς, μέχρι νεοτέρας», ανέφερε το IRNA επικαλούμενο τον ICAO.

Το Ιράν βρίσκεται αντιμέτωπο με το ξέσπασμα της επιδημίας του κορωνοϊού, καθώς έχουν καταγραφεί 5.823 περιπτώσεις μόλυνσης και 145 θάνατοι. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους αριθμούς θανάτων, για την εξάπλωση του ιού εκτός της Κίνας.

Η Σαουδική Αραβία απαγορεύει τα ταξίδια από και προς εννέα χώρες

Η Σαουδική Αραβία απαγόρευσε τα ταξίδια προς και από εννέα χώρες για τους πολίτες και τους κατοίκους της εξαιτίας της ανησυχίας για την πιθανή εξάπλωση του κορωνοϊού, ενώ απαγορεύθηκε επίσης η είσοδος σε όλους όσοι ταξιδεύουν από τις χώρες αυτές ή τις επισκέφθηκαν τις προηγούμενες 14 ημέρες, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA, επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στο υπουργείο Εσωτερικών.

Οι εννέα χώρες είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν, ο Λίβανος, η Συρία, η Νότια Κορέα, η Αίγυπτος, η Ιταλία και το Ιράκ.

Σύμφωνα με την πηγή του SPA, θα ανασταλούν όλες οι πτήσεις και οι ναυτικές συνδέσεις ανάμεσα στο βασίλειο και τις εννέα χώρες, εξαιρουμένων μόνο πτήσεων ή δρομολογίων πλοίων για την κατεπείγουσα απομάκρυνση πολιτών του βασιλείου και ταξιδιών ή δρομολογίων που συνδέονται με το εμπόριο.

Κατάρ: Οι Αρχές απαγορεύουν τις αφίξεις από 14 χώρες

Το Κατάρ απαγορεύει προσωρινά τις αφίξεις ταξιδιωτών από 14 χώρες από σήμερα, Δευτέρα, για λόγους προστασίας από τον κορωνοϊό που εξαπλώνεται ταχύτατα, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Οι 14 χώρες που αφορά η απαγόρευση είναι η Κίνα, η Αίγυπτος, η Ινδία, το Ιράν, το Ιράκ, ο Λίβανος, το Μπανγκλαντές, το Νεπάλ, το Πακιστάν, οι Φιλιππίνες, η Νότια Κορέα, η Σρι Λάνκα, η Συρία και η Ταϊλάνδη.

Το Κατάρ ανακοίνωσε τρία νέα κρούσματα του ιού Covid-19, που αυξάνουν σε 15 τον συνολικό αριθμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ