ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Επιβεβαιώθηκε κρούσμα σε εργαζόμενο της ΕΚΤ

Κορωνοϊός: Επιβεβαιώθηκε κρούσμα σε εργαζόμενο της ΕΚΤ
AP Photo/Michael Probst

H Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) επιβεβαίωσε ότι ένας εργαζόμενός της διαγνώστηκε με κορωνοϊό και ότι περίπου 100 συνάδελφοί του, οι οποίοι εργάζονταν σε κοντινή απόσταση μαζί του, για προληπτικούς λόγους θα εργάζονται προσωρινά από το σπίτι τους.

Σε ανακοίνωσή της αργά χθες, Δευτέρα, το βράδυ, η ΕΚΤ ανέφερε ότι διεξήγαγε την ίδια ημέρα με επιτυχία μία μεγάλης κλίμακας άσκηση εργασίας από απόσταση, ζητώντας από όλο το προσωπικό της να εργαστεί από το σπίτι την ημέρα αυτή, ενώ παρέμεινε πλήρως λειτουργική ως ίδρυμα.

Η ΕΚΤ ακύρωσε τις περισσότερες από τις δημόσιες εκδηλώσεις της αλλά, όπως ανακοίνωσε, η προγραμματισμένη για την προσεχή Πέμπτη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου για τη νομισματική πολιτική θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Την Πέμπτη η ΕΚΤ αναμένεται να παρουσιάσει περισσότερα μέτρα στήριξης της οικονομίας για να αντιμετωπίσει της συνέπειες από το ξέσπασμα του κορωνοϊου.

ΠΟΥ: Πραγματικός ο κίνδυνος πανδημίας

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποίησε ότι «η απειλή μιας πανδημίας» του νέου κορωνοϊού, που έχει προσβάλει περισσότερους από 110.000 ανθρώπους παγκοσμίως, είναι πλέον «πολύ αληθινή».

«Τώρα που ο κορωνοϊός έχει εξαπλωθεί σε πολλές χώρες, η απειλή μιας πανδημίας είναι πλέον πολύ πραγματική. Όμως, αυτή θα είναι η πρώτη πανδημία στην ιστορία που θα μπορούσε να τεθεί υπό έλεγχο», είπε ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το 70% και πλέον των ανθρώπων που μολύνθηκε από τον νέο κορωνοϊό στην Κίνα έχει θεραπευτεί, την ώρα που ο διεθνής οργανισμός επισημαίνει ότι η Κίνα «θέτει υπό έλεγχο την επιδημία».

«Εκ των 80.000 κρουσμάτων που καταγράφηκαν στην Κίνα, το 70% και πλέον έχει θεραπευτεί», επισήμανε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ