ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Η Ryanair ακυρώνει όλες τις πτήσεις από και προς Ιταλία

Κορωνοϊός: Η Ryanair ακυρώνει όλες τις πτήσεις από και προς Ιταλία
AP Photo/Martin Meissner

Την αναστολή όλων των πτήσεων από και προς την Ιταλία έως τις 8 Απριλίου ανακοίνωσε η Ryanair, ακολουθώντας την απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης να τεθεί ολόκληρη η γειτονική χώρα σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού

Όπως τονίζεται, η εφαρμογή της αναστολής πτήσεων θα εφαρμοσθεί:

-Από τις 24:00 (Τετάρτη 11 Μαρτίου) έως τις 24:00 (Τετάρτη 8 Απριλίου) στις πτήσεις εντός Ιταλίας.

-Από τις 24:00 (Παρασκευή 13 Μαρτίου) έως τις 24:00 (Τετάρτη 8 Απριλίου) στις διεθνείς πτήσεις από και προς Ιταλία.

Σύμφωνα με την Ryanair, όλοι οι επιβάτες που επηρεάζονται έλαβαν email που τους ενημερώνουν για την ακύρωση των πτήσεών τους.

Παράλληλα, θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ της επιστροφής των χρημάτων ή να πάρουν travel credit το οποίο μπορούν να το ενεργοποιήσουν τους επόμενους 12 μήνες.

Υπενθυμίζεται πως με χθεσινή ανακοίνωσή της η ΥΠΑ έχει αποφασίσει την αναστολή όλων των πτήσεων από και προς τη Βόρεια Ιταλία από όλα τα ελληνικά αεροδρόμια και όλες τις αεροπορικές εταιρείες έως τις 23 Μαρτίου.

Λόγω του συναγερμού που έχει σημάνει για τον κορωνοϊό τρεις χώρες έχουν ανακοινώσει την αναστολή πτήσεων προς την Ιταλία:

Μάλτα

Και οι αρχές της Μάλτας απαγόρευσαν στους πολίτες να ταξιδέψουν στην Ιταλία.

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας Ρόμπερτ Αμπέλα δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι όλες οι πτήσεις προς την Ιταλία αναστέλλονται αμέσως, ενώ το φέρι μπόουτ που συνδέει τη Μάλτα με τη Σικελία καθημερινά θα χρησιμοποιείται μόνο για τη μεταφορά φαρμάκων και εμπορευμάτων.

Μαρόκο

Με τη σειρά του ο πρωθυπουργός του Μαρόκου Σάαντ Εντίν Ελ Οθμάνι γνωστοποίησε ότι η χώρα του αναστέλλει όλα τα ταξίδια προς και από την Ιταλία μέχρι νεοτέρας εξαιτίας της επιδημίας του κοροναϊού.

«Λόγω της εξάπλωσης του κοροναϊού στην Ιταλία, η κυβέρνηση του Μαρόκου αποφάσισε να αναστείλει όλα τα ταξίδια προς και από την Ιταλία μέχρι νεοτέρας ειδοποίησης», ανέφερε ο μαροκινός πρωθυπουργός μέσω Twitter.

Τυνησία

Ακολούθως και οι αρχές της Τυνησίας ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν όλες τις πτήσεις και τα δρομολόγια πλοίων και από και προς την Ιταλία, με μοναδική εξαίρεση ένα αεροπορικό δρομολόγιο προς και από τη Ρώμη, καθώς και ότι επισπεύδουν την έναρξη μιας περιόδου σχολικών διακοπών για την Πέμπτη αντί της προσεχούς Δευτέρας.

Πρόκειται για προληπτικό, προσωρινό μέτρο που αποφασίστηκε κατόπιν συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας για την αντιμετώπιση της επιδημίας, εξήγησε η προεδρία της Δημοκρατίας.

Τα μέτρα θα εφαρμοστούν ως την 4η Απριλίου με «την πιθανότητα τροποποίησης» του χρονοδιαγράμματος ισχύος τους «ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης» από επιδημιολογική σκοπιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ