ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Πρώτοι νεκροί σε Αλβανία, Βουλγαρία και Σουηδία

Κορωνοϊός: Πρώτοι νεκροί σε Αλβανία, Βουλγαρία και Σουηδία
(AP Photo/Ted S. Warren)

Σε έξαρση είναι ο κορωνοϊός στην Ευρώπη καθώς αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός τόσο των κρουσμάτων όσο και των νεκρών. Τα πρώτα θύματα ανακοινώθηκαν σήμερα σε Αλβανία, Βουλγαρία και Σουηδία.

Ειδικότερα, οι αλβανικές αρχές ανακοίνωσαν πως το μεσημέρι καταγράφηκε στη χώρα ο πρώτος νεκρός από τον κορωνοϊό.

Πρόκειται για μια 75χρόνη γυναίκα στην πρωτεύουσα Τίρανα. Το θύμα υπέφερε ωστόσο από προβλήματα στην καρδιά και τον θυρεοειδή.

Οι αλβανικές αρχές επιβεβαίωσαν επίσης ότι ο αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε στα 10 και ότι αναμένεται αύξησή τους.

Ανήγγειλαν ακόμη ότι, μετά το κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στη χώρα για 15 ημέρες, από σήμερα δόθηκε εντολή να κλείσουν και όλοι οι χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας.

Μια 66χρονη γυναίκα έγινε ο πρώτος άνθρωπος που χάνει τη ζωή του από τον κορωνοϊό και στη Βουλγαρία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Η 66χρονη Βουλγάρα διακομίστηκε χθες, Τρίτη, στα επείγοντα περιστατικά νοσοκομείου στη Σόφια με σοβαρή πνευμονία.

Ήταν το έκτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού στη χώρα.

Και η Σουηδία ανακοίνωσε τον πρώτο της θάνατο. Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο ασθενή, ο οποίος υπέκυψε στην εντατική σε νοσοκομείο της Στοκχόλμης.

«Ο ασθενής είχε τον Covid-19 καθώς και μια υποκείμενη ασθένεια», ανακοίνωσε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Καρολίνσκα στην Χούντινγκε, έξω από τη σουηδική πρωτεύουσα.

Στη σκανδιναβική χώρα έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 436 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Παράλληλα σήμερα η κρατική υπηρεσία υγείας ζήτησε από την κυβέρνηση να απαγορεύσει τις συναθροίσεις άνω των 500 ατόμων σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ