ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Ρωσία: Εύσημα σε Νότια Κορέα, Ιαπωνία και Σιγκαπούρη - 61 νέα κρούσματα

Κορωνοϊός - Ρωσία: Εύσημα σε Νότια Κορέα, Ιαπωνία και Σιγκαπούρη - 61 νέα κρούσματα
AP Photo/Pavel Golovkin

Στα 367 ανέρχονται πλέον τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη Ρωσία καθώς σήμερα, Κυριακή, ανακοινώθηκαν 61 νέα περιστατικά μόλυνσης από τον Covid-19 σε έξι περιοχές και μέσα στο τελευταίο εικοσιτεράωρο.

«Στη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, η Ρωσία ανέφερε 61 περιστατικά μόλυνσης από τον κορωνοϊό», ανέφερε το αρμόδιο κέντρο για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, σημειώνοντας ότι στη Μόσχα καταγράφηκαν 54 περιστατικά μέσα στο τελευταίο 24ωρο.

Η Ρωσία θα περιορίσει τις πτήσεις της προς την Τουρκία από αύριο, Δευτέρα, σύμφωνα με σημερινή δήλωση της ρωσικής Ομοσπονδιακής Αρχής Εναέριων Μεταφορών (Rosaviatsiya) στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

H Rosaviatsiya πρόσθεσε ότι οι κανονικές πτήσεις προς την Κωνσταντινούπολη, αλλά και οι πτήσεις τσάρτερ για την απομάκρυνση των Ρώσων πολιτών, θα πραγματοποιηθούν.

Επιπρόσθετα, μία πηγή δήλωσε στο Sputnik ότι η Ρωσία θα περιορίσει τις πτήσεις της προς την Ιαπωνία, επίσης από αύριο, διατηρώντας μόνο τις κανονικές πτήσεις προς το Τόκιο, αλλά και τις πτήσεις τσάρτερ για την απομάκρυνση των Ρώσων πολιτών.

Το Κρεμλίνο εξετάζει τα μέτρα που ελήφθησαν από τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και τη Σιγκαπούρη, για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ως μέτρα σχετικής επιτυχίας στη μάχη κατά του Covid-19, σύμφωνα με δήλωση κυβερνητικής πηγής, στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Αποστολή διαγνωστικών συστημάτων για τον ιό σε 13 χώρες

Ο ρωσικός φορέας για την προστασία των καταναλωτών Rospotrebnadzor ανακοίνωσε σήμερα ότι έστειλε διαγνωστικά συστήματα για τον Covid-19 σε 13 κράτη. Μεταξύ αυτών, στο Ιράν, στη Μογγολία, αλλά και στη Νότια Κορέα.

«Ο Rospotrebnadzor έχει ήδη αποστείλει διαγνωστικά συστήματα που αναπτύχθηκαν από τον κρατικό φορέα έρευνας (the State Research Center of Virology and Biotechnology Vector) σε 13 κράτη.

Μεταξύ αυτών, κράτη-μέλη της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης, της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών, το Ιράν, η Μογγολία και η Βόρεια Κορέα.

Η αποστολή συστημάτων διάγνωσης στην Αίγυπτο, στη Σερβία, αλλά και στη Βενεζουέλα, αναμένεται να γίνει σύντομα» σύμφωνα με τον Rospotrebnadzor.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ