Συλλήψεις από την γαλλική αστυνομία για επιθέσεις στο Καλαί
Επτά μασκοφόροι από το Καλαί συνελήφθησαν από την γαλλική αστυνομία ως ύποπτοι για επιθέσεις σε βάρος Ιρακινών Κούρδων με σιδερένιους λοστούς, έξω από το στρατόπεδο προσφύγων της περιοχής, την λεγόμενη "Ζούγκλα".
Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα, οι πρόσφυγες περίμεναν στην άκρη του δρόμου για να επιβιβαστούν σε φορτηγά με κατεύθυνση προς το Ηνωμένο Βασίλειο.

Pascal Rossignol / Reuters
Οι δράστες, μεταξύ 22 έως 44 ετών, φορούσαν μπαλακλάβες και ήταν οπλισμένοι με σιδερένιους λοστούς ενώ εντοπίστηκαν από την αστυνομία κοντά στην Δουνκέρκη , περίπου 37 χιλιόμετρα από το λιμάνι του Καλαί.
Σύμφωνα με πηγές της εισαγγελίας, δεν είναι γνωστό αν οι συλληφθέντες έχουν κάνει κι άλλες επιθέσεις εναντίον προσφύγων. Το περιστατικό πάντως, είναι το πιο πρόσφατο μιας σειράς αυξημένων περιστατικών βίας κατά των μεταναστών στην περιοχή του Καλαί τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με τους Γιατρούς του Κόσμου.
Το Starray EM-i είναι το καινούργιο plug-in υβριδικό της Geely
09:28
Λωρίδα της Γάζας: Εννέα νεκροί από ισραηλινά πλήγματα - Ανάμεσα τους τρία παιδιά
09:28
Θεσσαλονίκη: 26χρονος καταγγέλθηκε για βιασμό 15χρονου σε εγκαταλελειμμένο κτήριο - Τραβούσε βίντεο
09:24
Ψηφίζεται το νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό: Άδειες διαμονής, ΜΚΟ και βαριές ποινές σε διακινητές
09:18