Συλλήψεις από την γαλλική αστυνομία για επιθέσεις στο Καλαί
Επτά μασκοφόροι από το Καλαί συνελήφθησαν από την γαλλική αστυνομία ως ύποπτοι για επιθέσεις σε βάρος Ιρακινών Κούρδων με σιδερένιους λοστούς, έξω από το στρατόπεδο προσφύγων της περιοχής, την λεγόμενη "Ζούγκλα".
Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα, οι πρόσφυγες περίμεναν στην άκρη του δρόμου για να επιβιβαστούν σε φορτηγά με κατεύθυνση προς το Ηνωμένο Βασίλειο.

Pascal Rossignol / Reuters
Οι δράστες, μεταξύ 22 έως 44 ετών, φορούσαν μπαλακλάβες και ήταν οπλισμένοι με σιδερένιους λοστούς ενώ εντοπίστηκαν από την αστυνομία κοντά στην Δουνκέρκη , περίπου 37 χιλιόμετρα από το λιμάνι του Καλαί.
Σύμφωνα με πηγές της εισαγγελίας, δεν είναι γνωστό αν οι συλληφθέντες έχουν κάνει κι άλλες επιθέσεις εναντίον προσφύγων. Το περιστατικό πάντως, είναι το πιο πρόσφατο μιας σειράς αυξημένων περιστατικών βίας κατά των μεταναστών στην περιοχή του Καλαί τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με τους Γιατρούς του Κόσμου.
Μεξικό: Δολοφονήθηκε στέλεχος καρτέλ ναρκωτικών - Είχε επικηρυχθεί στις ΗΠΑ για τέσσερα εκ. δολάρια
07:30
Ο πόλεμος... αλλιώς: Πώς το 2025 άλλαξε τους κανόνες των στρατιωτικών επιχειρήσεων
07:19
Πλήγματα κατά του ISIS στη Νιγηρία πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ με εντολή Τραμπ (vid)
07:10
Καιρός: Υποχωρούν οι βροχές - Πτώση της θερμοκρασίας και βοριάδες έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο
07:00