Κορωνοϊός: Κοινωνικές εντάσεις και εξτρεμισμό λόγω οικονομικής κρίσης φοβούνται τώρα στην Ιταλία
Η Ιταλίδα υπουργός Eσωτερικών, Λουτσιάνα Λαμορτζέζε, προειδοποίησε τους νομάρχες της χώρας ότι πρέπει να υπάρξει υψηλή επιφυλακή, σε ότι αφορά τον κίνδυνο εκδήλωσης κοινωνικών εντάσεων και εξτρεμιστικών φαινομένων, ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης.
«Μετά τις δυσκολίες του εργασιακού χώρου, μπορεί να ακολουθήσουν σοβαρές εντάσεις, με τυχόν αναζωπύρωση της κοινής εγκληματικότητας, αλλά και εστίες εξτρεμιστικού τύπου. Με τον κίνδυνο, στις νέες αυτές ανάγκες , να παρεισδύσουν ολέθριες ευκαιρίες για το οργανωμένο έγκλημα», γράφει η Ιταλίδα υπουργός.
Όπως γράφει ο Τύπος, οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας θα συνεργαστούν με τους νομάρχες, για τον έλεγχο φαινομένων που συνδέονται με κοινωνικές και οικονομικές δυσκολίες, « τα οποία μπορεί να έχουν επιπτώσεις και στην δημόσια τάξη». Η Ιταλίδα υπουργός Εσωτερικών, επίσης, ζητά να ληφθεί υπόψη με την πρέπουσα προσοχή κάθε μήνυμα αποσύνθεσης του κοινωνικού και κοινωνικού ιστού, με ιδιαίτερη αναφορά στις ανάγκες των πιο αδύναμων κατηγοριών πολιτών.
Οι νομάρχες, τέλος, καλούνται να συνεργαστούν με την τοπική αυτοδιοίκηση, για την ενίσχυση των πρωτοβουλιών αλληλεγγύης και υπέρ των πολιτών που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς στέγη.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η χώρα του παρατείνει την απαγόρευση κυκλοφορίας και την διακοπή της παραγωγικής δραστηριότητας μέχρι τις 3 Μαΐου. Σε τηλεοπτικό μήνυμά του, ζήτησε από τους πολίτες να σεβαστούν τα όσα προβλέπουν τα περιοριστικά μέτρα και τις ημέρες του Καθολικού Πάσχα, κατά την γιορτή της απελευθέρωσης από τον Ναζιφασισμό, στις 25 Απριλίου, και την Πρωτομαγιά.
Μόνη εξαίρεση, είναι τα βιβλιοπωλεία, τα καταστήματα χαρτικών και τα καταστήματα που πωλούν είδη για παιδιά, τα οποία μπορούν να ξανανοίξουν. Θα ξαναρχίσει, παράλληλα, και ο αναγκαίος καθαρισμός των δασών.
Σημειώνεται πως το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους 570 ασθενείς και καταγράφηκαν 3.951 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία. Την ίδια ώρα, 1.985 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.
Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 147.577. Οι νεκροί έφτασαν τους 18.849. Παράλληλα, 30.455 άνθρωποι έχουν ιαθεί.
«Δεν μας ανησυχούν - Παρακολουθούμε τα πάντα»: Τι απάντησαν Τραμπ και Χέγκσεθ για τις πληροφορίες περί ρωσικής ανάμειξης στον πόλεμο στο Ιράν (vid)
07:28
Πόσο στοιχίζει ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή για την ελληνική οικονομία: Οι κλάδοι που πλήττονται περισσότερο
07:22
Σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε Ισραηλινούς στρατιώτες και Χεζμπολάχ στα σύνορα με το Λίβανο
07:09
Το Ισραήλ σφυροκοπά την Τεχεράνη: Στις φλόγες το αεροδρόμιο Μεχραμπάντ - Νέες απειλές κατά της Δύσης από το Ιράν
07:06