ΚΟΣΜΟΣ

ΠΟΫ: Ας μην περιμένουμε το εμβόλιο του κορωνοϊού τους επόμενους 12 μήνες

ΠΟΫ: Ας μην περιμένουμε το εμβόλιο του κορωνοϊού τους επόμενους 12 μήνες
AP Photo/Ted S. Warren

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων της επιδημίας Covid-19 μειώνεται σε ορισμένες περιοχές της Ευρώπης, όπως στην Ιταλία και την Ισπανία, αλλά η επιδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται στην Βρετανία και την Τουρκία, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Στη συνολική εικόνα της επιδημίας, «το 90% των κρουσμάτων προέρχεται από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Άρα, είναι βέβαιο ότι δε βλέπουμε ακόμη την κορύφωση», δήλωσε η εκπρόσωπος του Οργανισμού, Μάργκαρετ Χάρις, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη.

Στην Κίνα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, «ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται από τα εισαγόμενα κρούσματα», διαπιστώνει ο ΠΟΥ.

«Δε θα πρέπει να περιμένουμε το εμβόλιο του επόμενους 12 μήνες ή και περισσότερο», πρόσθεσε.

Δραματικός ο παγκόσμιος απολογισμός

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό παγκοσμίως ξεπέρασαν τα δύο εκατομμύρια τις πρώτες πρωινές ώρες της Μεγάλης Τρίτης (ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το αμερικανικό πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Κατά τα στοιχεία που αναρτά η σχολή ιατρικής της Βαλτιμόρης, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έφθανε τα 2.019.320 ενώ οι θάνατοι ανέρχονταν σε 119.483 ως τις 20:00 τοπική ώρα (03:00 ώρα Ελλάδας).

Πάντα κατά τη βάση δεδομένων του Τζονς Χόπκινς, στις ΗΠΑ καταγράφονται 682.619 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, τα περισσότερα στον κόσμο, και 23.529 θάνατοι εξαιτίας του COVID-19, ο πιο βαρύς απολογισμός θυμάτων στον κόσμο.

Στην Ισπανία καταγράφονται 170.099 κρούσματα και 17.756 θάνατοι, ενώ στην Ιταλία 159.516 κρούσματα και 20.465 θάνατοι.

Στις άλλες χώρες όπου τα κρούσματα μόλυνσης από την πανδημία έχουν πλέον ξεπεράσει τα 100.000 συμπεριλαμβάνονται η Γαλλία καθώς και η Γερμανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ