ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Νέα Υόρκη: Ενθαρρυντική η μείωση των εισαγωγών σε νοσοκομεία

Κορωνοϊός - Νέα Υόρκη: Ενθαρρυντική η μείωση των εισαγωγών σε νοσοκομεία
AP Photo/John Minchillo

Για δεύτερη συνεχή μέρα η Νέα Υόρκη καταγράφει μείωση των εισαγωγών σε νοσοκομεία, με το σύστημα υγείας να έχει σταθεροποιηθεί στο βαθμό που μπορεί να δώσει αναπνευστήρες σε άλλες Πολιτείες, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο.

Μιλώντας στην ημερήσια συνέντευξη Τύπου, ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης δήλωσε πως από χθες μέχρι σήμερα, καταγράφηκαν 752 νέοι θάνατοι εξαιτίας του ιού. Χθες, Τετάρτη, ο ημερήσιος αριθμός των νεκρών ανερχόταν σε 778.

Όπως ανέφερε, η Πολιτεία έχει πραγματοποιήσει πάνω από 500.000 τεστ του ιού, περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη Πολιτεία.

Παράλληλα έδωσε ένα περίγραμμα για το πώς θα ξεκινήσει η επαναλειτουργία των επιχειρήσεων. Αρχικά θα τεθούν σε λειτουργία εκείνες που παρέχουν τις πλέον βασικές υπηρεσίες και εκείνες που ο κίνδυνος μετάδοσης μολύνσεων είναι μικρότερος.

«Θα έχουμε τελειώσει όταν θα έχουμε ένα εμβόλιο», τόνισε, λέγοντας πως αυτό αναμένεται σε 12 έως 18 μήνες.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19 ανέρχονται σε περισσότερα από 614.400 στις ΗΠΑ και τουλάχιστον 27.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την ασθένεια.

Η κίνηση του Ντόναλντ Τραμπ να αναστείλει τη χρηματοδότηση προς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αποδίδοντας στον Οργανισμό ευθύνες και «λανθασμένους χειρισμούς» που οδήγησαν στον μεγάλο αριθμό θανάτων στις ΗΠΑ, έχει προκαλέσει αντιδράσεις από την παγκόσμια κοινότητα.

«Λυπούμαστε για την απόφαση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών να διατάξει τη διακοπή της χρηματοδότησης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας», δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μέσω διαδικτύου.

Η διαχείριση της πανδημίας της Covid-19 από τις παγκόσμιες αρχές υγείας θα εξεταστεί «εν ευθέτω χρόνω», διαβεβαίωσε ο γενικός διευθυντής της ΠΟΥ.

«Εν ευθέτω χρόνω, οι επιδόσεις του ΠΟΥ στη μάχη κατά της πανδημίας της Covid-19 θα εξεταστούν από τα κράτη μέλη του ΠΟΥ και από ανεξάρτητα όργανα που υπάρχουν για τη διασφάλιση της διαφάνειας και της ευθύνης», διευκρίνισε τονίζοντας ότι «αυτό είναι μέρος της συνήθους διαδικασίας που ακολουθούν τα κράτη μέλη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ