Κορωνοϊός - Σολτς: Η πανδημία να λειτουργήσει ως έκκληση για αλληλεγγύη στην ΕΕ
Η πανδημία του κορωνοϊού θα πρέπει να λειτουργήσει ως έκκληση για αλληλεγγύη μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, προσθέτοντας ότι ελπίζει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα βγει από αυτή ισχυρότερη.
«Η σημερινή πρόκληση είναι μια έκκληση για αλληλεγγύη. Αυτό ισχύει σε παγκόσμια κλίμακα, αλλά επίσης ισχύει ειδικά για την Ευρώπη», δήλωσε ο Σολτς.
Τα σχόλιά του έγιναν σε συνέντευξή του προς το Reuters, για τα οποία δόθηκε η άδεια να δημοσιευθούν σήμερα και στα οποία ο Σολτς επανέλαβε την απροθυμία της Γερμανίας να δεσμευθεί σε κάποια μορφή συλλογικής έκδοσης χρέους μετά το lockdown από το ευρωπαϊκό μπλοκ ή τους θεσμούς του.
Ερωτηθείς για το πώς η πανδημία θα αλλάξει την ΕΕ, ο Σολτς δήλωσε: «Ελπίζω ότι θα είναι ισχυρότερη, πιο ενωμένη και με περισσότερη αυτοπεποίθηση».
Ο Σολτς δήλωσε επίσης ότι το ερώτημα του πώς να χρηματοδοτηθεί ένα σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης χρειάζεται «κοινές ευρωπαϊκές απαντήσεις».
Ερωτηθείς εάν η Γερμανία θα στηρίξει την πρόταση σύμφωνα με την οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να αντλήσει έως 100 δισεκ. ευρώ κατ΄έτος μέσω της έκδοσης χρέους, ο Σολτς δήλωσε ότι πρώτα χρειάζεται μεγαλύτερη σαφήνεια.
«Όταν γνωρίζουμε πού χρειάζεται στήριξη η ανάκαμψη, τότε μπορούμε επίσης να γνωρίζουμε πόσα χρήματα χρειάζονται σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Και μόνο τότε έχει νόημα να μελετήσουμε με ακρίβεια τη δομή των προγραμμάτων», δήλωσε.
SPONSORED
Πώς ο Andreas Caminada έκανε τη μικρότερη πόλη στον κόσμο περιζήτητο γαστρονομικό προορισμό;
09:30
Κρήτη: Υπό δρακόντεια μέτρα η μεταφορά του 54χρονου και της συζύγου του στον Κορυδαλλό - Πώς δολοφόνησε εν ψυχρώ τον 21χρονο
09:23
ΤΙ ΛΕΝΕ ΜΑΡΤΥΡΕΣ: Ψάχνουν πώς έφτασε το θαλάσσιο drone - «καμικάζι» στη Λευκάδα: Το επικρατέστερο σενάριο - Από «κόσκινο» το λογισμικό και η πορεία του
09:21
FTTH, κινητή και… ΑΙ: Το επόμενο «καυτό» εξάμηνο για τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο
09:19