ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Βρετανία: Παρατείνεται το lockdown για ακόμα τρεις εβδομάδες

Κορωνοϊός - Βρετανία: Παρατείνεται το lockdown για ακόμα τρεις εβδομάδες
AP Photo/Alberto Pezzali

Η κυβέρνηση της Βρετανίας ανακοίνωσε την παράταση του lockdown για τουλάχιστον τρεις ακόμη εβδομάδες καθώς η χώρα καταγράφει 12.396 νεκρούς. 

Οι αρμόδιες αρχές μελέτησαν τα δεδομένα και έκριναν απαραίτητο να παραταθεί η περίοδος του κατ' οίκον περιορισμού στη χώρα.

Η επιδημία του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο αρχίζει να φτάνει στο αποκορύφωμά της, αλλά είναι πολύ νωρίς για να αρθεί το lockdown, διότι ο ιός θα «κινηθεί ανεξέλεγκτα» εάν η κυβέρνηση χαλαρώσει τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, προειδοποίησε νωρίτερα ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ.

«Νομίζουμε ότι είναι πολύ νωρίς να κάνουμε μια αλλαγή», δήλωσε ο Χάνκοκ. «Ενώ έχουμε δει να σταθεροποιείται ο αριθμός των κρουσμάτων, και ευτυχώς να σταθεροποιείται ο αριθμός των θανάτων, αυτό δεν έχει αρχίσει ακόμα να υποχωρεί».

«Εάν απλά προχωρούσαμε σε άρση όλων των μέτρων τώρα, ο ιός θα ήταν ανεξέλεγκτος και πάλι και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό», τόνισε ο Χάνκοκ.

Σημειώνεται πως τραγικός είναι για ακόμη μια ημέρα ο απολογισμός των νεκρών από τον κορωνοϊό στη Βρετανία. Σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση, 740 ασθενείς πέθαναν σε ένα 24ωρο στα νοσοκομεία της Αγγλίας, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 12.396 νεκρούς.

Ο αριθμός των θυμάτων παρουσιάζει ελάχιστη αύξηση σε σχέση με τη Μ. Τετάρτη που στη Βρετανία κατέληξαν 761 άνθρωποι.

Συνολικά στο Ηνωμένο Βασίλειο οι νεκροί αυξήθηκαν κατά 870 με τους νεκρούς των τεσσάρων χωρών να ανέρχεται σε 13.738.

Συγκεκριμένα, η Σκωτία μετρά 779 νεκρούς, η Ουαλία 495 και η Βόρεια Ιρλανδία 158.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ