ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Δραματικά τα νούμερα νεκρών και κρουσμάτων στη Βρετανία

Κορωνοϊός: Δραματικά τα νούμερα νεκρών και κρουσμάτων στη Βρετανία
AP Photo/Frank Augstein

Τραγικός είναι για ακόμη μια ημέρα ο απολογισμός των νεκρών από τον κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, 847 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα νοσοκομεία με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 14.576.

Στη Βρετανία καταγράφηκαν 738 νέοι θάνατοι και συνολικά 13.134. Ο αριθμός των νεκρών παραμένει υψηλός καθώς και την Μ. Πέμπτη καταγράφηκαν 740 θάνατοι.

Στη Σκωτία πέθαναν 58 ασθενείς, στην Ουαλία 11 και στη Βόρεια Ιρλανδία 18.

Ο αριθμός των νεκρών εκτιμάται πως είναι μεγαλύτερος καθώς τα νούμερα αντικατοπτρίζουν μόνο τους νεκρούς στα νοσοκομεία, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα, τα συνολικά κρούσματα έφτασαν τις 108.692, ενώ έχουν διενεργηθεί 438.991 διαγνωστικά τεστ.

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση της Βρετανίας ανακοίνωσε τη Μ. Πέμπτη την παράταση του lockdown για τουλάχιστον τρεις ακόμη εβδομάδες.

Οι αρμόδιες αρχές μελέτησαν τα δεδομένα και έκριναν απαραίτητο να παραταθεί η περίοδος του κατ' οίκον περιορισμού στη χώρα.

Παράλληλα, ο Άντονι Κοστέλο καθηγητής Διεθνούς Παιδικής Υγείας και διευθυντής του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Υγείας (UCL) δήλωσε πως η Βρετανία ήταν πολύ αργή στην αντίδρασή της σε μια σειρά από μέτωπα, αναφορικά με το ξέσπασμα του νέου κορωνοϊού.

«Που υπήρξαν λάθη του συστήματος που μας οδήγησαν στο να έχουμε πιθανόν τους μεγαλύτερους δείκτες θανάτων στην Ευρώπη;» αναρωτήθηκε ενώπιον της επιτροπής ο καθηγητής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ