ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Βρετανία: Χωρίς προστατευτικές στολές γιατροί και νοσηλευτές λόγω ελλείψεων

Κορωνοϊός - Βρετανία: Χωρίς προστατευτικές στολές γιατροί και νοσηλευτές λόγω ελλείψεων
AP Photo/Frank Augstein

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στη Βρετανία έλαβε συστάσεις να φροντίζει τους ασθενείς με Covid-19 χωρίς να φοράει τις ολόσωμες προστατευτικές στολές, εξαιτίας των ελλείψεων στον εξοπλισμό, έγραψε σήμερα η εφημερίδα Guardian.

Η βρετανική εφημερίδα γράφει ότι με τα νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα να ξεμένουν από προμήθειες σε διάστημα ωρών, το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας άλλαξε τις οδηγίες, που όριζαν ότι ολόσωμες, αδιάβροχες χειρουργικές στολές πρέπει να φοριούνται για τις υψηλού ρίσκου διαδικασίες στα νοσοκομεία.

Βάσει των νέων οδηγιών, γράφει ο Guardian, όταν εξαντληθούν οι στολές εναλλακτικές επιλογές είναι, μεταξύ άλλων, να χρησιμοποιούν οι γιατροί πλαστικές ποδιές, να δανείζονται προμήθειες από άλλα νοσοκομεία ή να φοράνε φόρμες εργασίας.

Το βρετανικό δίκτυο Sky News μετέδωσε ότι δόθηκαν συστάσεις σε γιατρούς και νοσηλευτές να χρησιμοποιούν τις στολές μιας χρήσης ξανά, εξαιτίας της ανεπάρκειας.

Το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας δεν έχει προς το παρόν ανταποκριθεί στο αίτημα να σχολιάσει σχετικά με την αλλαγή των οδηγιών.

Δραματική η εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα

Τραγικός είναι για ακόμη μια ημέρα ο απολογισμός των νεκρών από τον κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, 847 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα νοσοκομεία με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 14.576.

Στη Βρετανία καταγράφηκαν 738 νέοι θάνατοι και συνολικά 13.134. Ο αριθμός των νεκρών παραμένει υψηλός καθώς και την Μ. Πέμπτη καταγράφηκαν 740 θάνατοι.

Στη Σκωτία πέθαναν 58 ασθενείς, στην Ουαλία 11 και στη Βόρεια Ιρλανδία 18.

Ο αριθμός των νεκρών εκτιμάται πως είναι μεγαλύτερος καθώς τα νούμερα αντικατοπτρίζουν μόνο τους νεκρούς στα νοσοκομεία, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα, τα συνολικά κρούσματα έφτασαν τις 108.692, ενώ έχουν διενεργηθεί 438.991 διαγνωστικά τεστ.

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση της Βρετανίας ανακοίνωσε τη Μ. Πέμπτη την παράταση του lockdown για τουλάχιστον τρεις ακόμη εβδομάδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ