ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Καγκουρό έκαναν την εμφάνισή τους στις μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας

Κορωνοϊός: Καγκουρό έκαναν την εμφάνισή τους στις μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας
pixabay

Οι μεγαλουπόλεις της Αυστραλίας είναι έρημες, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, που τα άγρια καγκουρό βγήκαν στους δρόμους.

Oι άνθρωποι μπορεί να μένουν μέσα λόγω της ασθένειας, αλλά τα ζώα έχουν βρει την ευκαιρία να κυκλοφορούν... ελεύθερα και άφοβα.

Την Κυριακή, Αδελαϊδα, στα νότια της χώρας, ένα καγκουρό εθεάθη να τρέχει στους έρημους δρόμους του κέντρου της πόλης.

Είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Αυστραλίας, η οποία έχει πληθυσμό πάνω από 1 εκατομμύριο ανθρώπους.

Το ζώο εντοπίστηκε από έναν αστυνομικό, ο οποίος ανέφερε πως το μαρσιποφόρο παραλίγο να προκαλέσει αυτοκινητιστικό ατύχημα.

«Ήταν κάτι το πρωτοφανές» λέει ο αστυνομικός. Η καραντίνα έχει επιφέρει πολύ μεγάλη ησυχία στην πόλη κι έτσι τα ζώα βγαίνουν από τις φωλιές τους στην άγρια φύση από καθαρή περιέργεια.

Όλοι οι Αυστραλοί είναι υποχρεωμένοι να μένουν στο σπίτι. Επιτρέπεται μόνο να βγεις για ψώνια ή προς αναζήτηση φαρμακείου. Απαγορεύονται και οι συγκεντρώσεις άνω των δύο ατόμων.

Στην άλλη πλευρά του κόσμου τώρα, στο Πουκέτ της Ταϊλάνδης, οι φωλιές των άγριων χελωνών έχουν αυξηθεί κατά πολύ λόγω της καραντίνας και της έλλειψης ανθρώπινης παρουσίας στις παραλίες.

Ο Kanokwan Homchan, επικεφαλής της Mai​ Khao Marine Turtle​ Foundation στην Ταϊλάνδη, αναφέρει πως πολλά ήδη της θαλάσσιας ζωής έχει ήδη επωφεληθεί κατά πολύ λόγω της απουσίας του ανθρώπινου στοιχείου.

Το Πουκέτ είναι ένας πολύ διάσημος τουριστικός προορισμός στην Ταϊλάνδη και το πρώτο μέρος όπου χτύπησε ο κορωνοϊός. Βρίσκεται σε αυστηρή καραντίνα.

Στην Ουαλία, τον Μάρτιο, άγρια κατσίκια κατέβηκαν από το βουνό κι άρχισαν να περιτριγυρίζουν σε παραλία πόλη.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ