ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός στις ΗΠΑ: 2.494 νεκροί σε ένα 24ωρο - 53.511 νεκροί συνολικά

Κορωνοϊός στις ΗΠΑ: 2.494 νεκροί σε ένα 24ωρο - 53.511 νεκροί συνολικά
AP Photo

Ο ημερήσιος απολογισμός θυμάτων εξαιτίας του νέου κορωνοϊού αυξήθηκε στις ΗΠΑ, με 2.494 νέους θανάτους να καταγράφονται τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων στη χώρα, που θρηνεί μακράν τα περισσότερα θύματα της πανδημίας, ανέρχεται πλέον σε 53.511.

Παράλληλα έχουν καταγραφεί 936.293 επιβεβαιωμένα κρούσματα από την αρχή της εμφάνισης της νόσου, μέχρι το Σάββατο 20:30 τοπική ώρα, (03:30 Κυριακή ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τον απολογισμό του πανεπιστημίου της Βαλτιμόρης.

Την Παρασκευή, οι 1.258 θάνατοι που καταγράφηκαν μέσα σε ένα 24ωρο ήταν ο χαμηλότερος αριθμός τις τελευταίες σχεδόν τρεις εβδομάδες.

«Χαλαρώνουν» τα μέτρα – Φόβοι για κοσμοσυρροή στις παραλίες

Μια κομητεία της Φλόριντας χαλάρωσε τα μέτρα και η Καλιφόρνια ετοιμάζεται για ένα κύμα καύσωνα.

Η κομητεία Βολούσια, όπου βρίσκεται η περίφημη Ντεϊτόνα Μπιτς, άνοιξε ορισμένα σημεία των παράκτιων πάρκων της για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, κάνοντας ένα βήμα για τη σταδιακή άρση των μέτρων.

«Η απόφαση αυτή ελήφθη επειδή στέφθηκαν από επιτυχία οι προσπάθειες που κατέβαλαν οι τοπικές αρχές στην αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού», σχολίασε ο Τζορτζ Ρέκτενγουολντ, ο διαχειριστής της κομητείας, μολονότι συνέκρινε την κατάσταση με το να προσπαθείς να φρενάρεις ένα αυτοκίνητο στον κατήφορο.

«Αρχίζουμε να σηκώνουμε λίγο το πόδι από το φρένο, αλλά δεν θέλουμε να γίνει πολύ γρήγορα, επειδή δεν θέλουμε να επιταχύνει εκτός ελέγχου. Αν βρίσκεστε στην παραλία, θα πρέπει να είστε σωματικά δραστήριοι. Μην κάθεστε, μην κάνετε ηλιοθεραπεία, μην αράζετε με το φορητό ψυγείο σας», προέτρεψε τους κατοίκους.

Στην Καλιφόρνια, η ζέστη οδήγησε χιλιάδες ανθρώπους στις ανοιχτές παραλίες Νιούπορτ Μπιτς και Χάντινγκτον Μπιτς, παρά τις εντολές που έχουν δοθεί στους κατοίκους όλης της Πολιτείας να μείνουν στα σπίτια τους.

Ο κυβερνήτης, Γκάβιν Νιούσομ, έκανε έκκληση σε όσους πάνε στις παραλίες να τηρούν τουλάχιστον τις αποστάσεις.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ