ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στις ΗΠΑ: Γραφείο τελετών κρατούσε σορούς σε φορτηγά χωρίς ψύξη

Φρίκη στις ΗΠΑ: Γραφείο τελετών κρατούσε σορούς σε φορτηγά χωρίς ψύξη
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Craig Ruttle

Η πόλη της Νέας Υόρκης παρέδωσε χθες, Τετάρτη, ένα φορτηγό -ψυγείο σε γραφείο κηδειών, αφού αποκαλύφθηκε ότι αυτό αναγκαζόταν να διατηρεί σορούς σε απλά φορτηγά, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι είδε σορούς μέσα σε ένα φορτηγάκι, ενώ δύο ακόμη ίδια οχήματα, όπως και ένα μεγάλο φορτηγό, ήταν σταθμευμένα έξω από το γραφείο κηδειών.

Το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε ότι περίπου 100 πτώματα διατηρούνταν στα οχήματα αυτά, αφού χάλασε το ψυγείο του γραφείου κηδειών. Τα πτώματα εντοπίστηκαν, αφού γείτονες παραπονέθηκαν για άσχημη οσμή που προερχόταν από τα φορτηγά, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η Νέα Υόρκη είναι επίκεντρο της επιδημίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ και τα γραφεία κηδειών της πόλης δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στη μεγάλη αύξηση της δουλειάς. Μάλιστα, αναφέρουν ότι εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των θανάτων καθυστερούν εβδομάδες να θάψουν ή να αποτεφρώσουν τους νεκρούς.

Μέχρι χθες, Τετάρτη, το απόγευμα περισσότεροι από 18.000 άνθρωποι είχαν πεθάνει εξαιτίας του covid-19 στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ