ΚΟΣΜΟΣ

Νέος βομβαρδισμός νοσοκομείου στη Συρία - 15 νεκροί

Νέος βομβαρδισμός νοσοκομείου στη Συρία - 15 νεκροί
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ Dasril Roszandi/Anadolu Agency/Getty Images/Ideal Images

Λίγες ώρες μετά τον βομβαρδισμό νοσοκομείου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δέκα άτομα, ένα δεύτερο νοσοκομείο επλήγη στη Συρία.

Σύμφωνα με το Reuters, ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν νοσοκομείο στην πόλη Αζάζ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 15 άτομα.

Νωρίτερα σήμερα, δέκα άτομα, ανάμεσά τους κι ένα παιδί, έχασαν τη ζωή τους τη Δευτέρα, εξαιτίας του βομβαρδισμού νοσοκομείου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη βόρεια Συρία.

«Πρόκειται για σκόπιμη επίθεση εναντίον εγκατάστασης παροχής ιατρικής φροντίδας. Η καταστροφή αυτού του νοσοκομείου στερεί την ιατρική περίθαλψη από 40.000 ανθρώπους σε αυτήν την πολεμική ζώνη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Μασιμιλιάνο Ρεμπαουντένγκο, επικεφαλής της αποστολής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Σύμφωνα με την οργάνωση, το νοσοκομείο επλήγη από τέσσερις πυραύλους κατά τη διάρκεια δύο αεροπορικών επιδρομών με απόσταση λίγων λεπτών.

Δεν διευκρινίζεται η προέλευση του βομβαρδισμού. Νωρίτερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι, κατά τα φαινόμενα, επρόκειτο για ρωσικά αεροσκάφη και ότι εννέα άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, ανάμεσά τους και ένα παιδί.

Το νοσοκομείο είχε 54μελές προσωπικό και 30 κρεβάτια. Η χρηματοδότηση προερχόταν από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, όπως και το ιατρικό προσωπικό και ο εξοπλισμός.

Διαβάστε επίσης:

Συρία: Δέκα νεκροί από βομβαρδισμό νοσοκομείου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ