ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Ιαπωνία: Προς παράταση τα μέτρα έκτακτης ανάγκης

Κορωνοϊός - Ιαπωνία: Προς παράταση τα μέτρα έκτακτης ανάγκης
AP Photo/Koji Sasahara

Παράταση των έκτακτων μέτρων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, που έχει επιβάλει η ιαπωνική κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες. 

 

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε θα δώσει συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα στις 12:00 ώρα Ελλάδας σχετικά με τον κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο των Εξωτερικών.

Ο Άμπε αναμένεται ότι θα παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που εφαρμόζεται μέχρι την 6η Μαΐου, στο πλαίσιο της οποίας, η κυβέρνηση έχει ζητήσει από τα εστιατόρια και τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά, ενώ εφαρμόζονται μέτρα κοινωνικού περιορισμού για τους Ιάπωνες, που παραμένουν στα σπίτια τους, ώστε να εμποδιστεί περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού.

Ο ιάπωνας πρωθυπουργός την Παρασκευή δήλωσε σήμερα ότι θα επανεξετάσει την Δευτέρα 4 Μαϊου την κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ενδεχομένως να την παρατείνει περίπου για έναν μήνα.

Όπως είπε, η κατάσταση στα νοσοκομεία παραμένει δύσκολη και απαιτείται περαιτέρω συνεργασία από τους πολίτες. Πρόσθεσε πάντως ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί με βάση την κατάσταση σε διάφορες περιοχές της χώρας.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ