ΚΟΣΜΟΣ

Google doodle: Διασκεδάζει όσους μένουν σπίτι με ένα διαδραστικό παιχνίδι

Google doodle: Διασκεδάζει όσους μένουν σπίτι με ένα διαδραστικό παιχνίδι

Η Google, με αφορμή το γεγονός πως αρκετοί μένουν σπίτι λόγω κορωνοϊού, ξεκινά να βάζει doodles με διαδραστικά παιχνίδια που έχει χρησιμοποιήσει ξανά στο παρελθόν.

Έτσι, σήμερα, η Google μάς προτρέπει να παίξουμε με ένα doodle του 2016.

stay and play at home with popular past google doodles scoville 2016 6753651837108771 2xa

Το συγκεκριμένο doodle τιμά τον Γουίλμπουρ Σκόβιλ, Αμερικανό φαρμακοποιό που δημιούργησε τη λεγόμενη «κλίμακα Σκόβιλ», η οποία μετρά την «καυστικότητα» των ειδών της πιπεριάς.

Γεννημένος στο Μπρίτζπορτ του Κονέκτικατ στις 22 Ιανουαρίου του 1865, ο Σκόβιλ ήταν χημικός, βραβευμένος ερευνητής, καθηγητής φαρμακολογίας και δεύτερος αντιπρόεδρος του αμερικανικού Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Στο βιβλίο του, «Η Τέχνη της παρασκευής συνθέσεων», γίνεται μια από τις πρώτες αναφορές του γάλατος ως αντίδοτο για το κάψιμο του πιπεριού! Ωστόσο, είναι πιο γνωστός για την οργανοληπτική εξέτασή του, η οποία χρησιμοποιεί ανθρώπους για πειραματόζωα για να μετρήσει την καυστικότητα στις πιπεριές.

Original Scoville STATIC NOPLAY 1

Σύμφωνα λοιπόν με την κλίμακα Σκόβιλ, διάφορα ινστιτούτα ανά τον κόσμο μετρούν την καυστικότητα των ποικιλιών και οι καυτερές πιπεριές διεκδικούν κι αυτές το ρεκόρ Γκίνες καυστικότητας.

Διαβάστε αναλυτικά τι αλλάζει από 4 Μαΐου:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ