ΚΟΣΜΟΣ

Τραγικός ο απολογισμός από τους βομβαρδισμούς στη Συρία

Τραγικός ο απολογισμός από τους βομβαρδισμούς στη Συρία
REUTERS TV

Τουλάχιστον 19 άτομα, εκ των οποίων τα τέσσερα παιδιά, έχασαν σήμερα τη ζωή τους στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Συρία, που πιστεύεται ότι έγιναν από ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη.

«Ένα κτίριο το οποίο στέγαζε ένα νοσοκομείο που υποστηρίζεται από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα καταστράφηκε ολοσχερώς σήμερα από αεροσκάφη, πιθανόν ρωσικά, στη Χαντιγέ, μια κοινότητα νότια της Μάαρετ αλ Νούμαν», ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Εννέα άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα παιδί, σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν, πρόσθεσε η μη κυβερνητική οργάνωση.

Εξάλλου άλλοι βομβαρδισμοί, κατά τα φαινόμενα επίσης από την ΠΑ της Ρωσίας, έπληξαν την πόλη Άζαζ, η οποία ελέγχεται από τους αντάρτες, και μια κοντινή κοινότητα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 10 άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.

Ένας εκπρόσωπος της οργάνωσης στο Παρίσι επιβεβαίωσε πως «ένα νοσοκομείο που υποστηρίζεται από τους ΓΧΣ καταστράφηκε από βομβαρδισμούς» στην περιοχή της Μάαρετ αλ Νούμαν, περίπου 280 χλμ. βόρεια της Δαμασκού.

«Κατά τη διάρκεια δύο επιθέσεων, που διεξήχθησαν με διαφορά μερικών λεπτών η μια από την άλλη, το νοσοκομείο επλήγη από τέσσερις ρουκέτες.

Τουλάχιστον επτά άτομα σκοτώθηκαν και οκτώ αγνοούνται αυτή τη στιγμή», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο το γραφείο των ΓΧΣ στη Βηρυτό.

«Πρόκειται για μια εσκεμμένη επίθεση εναντίον μιας δομής υγείας. Η καταστροφή αυτού του νοσοκομείου στερεί την πρόσβαση σε ιατρικές φροντίδες σε περίπου 40.000 ανθρώπους που ζουν σε αυτή την περιοχή της ανοικτής σύρραξης», είπε εξάλλου ο Μασιμιλιάνο Ρεμπαουντέντζο, ο επικεφαλής της αποστολής των ΓΧΣ στη Συρία.

Σε αυτό το νοσοκομείο των 30 κλινών, το οποίο έχει δύο τμήματα, τα εξωτερικά ιατρεία και τα επείγοντα, εργάζονταν 54 άνθρωποι.

Οι ΓΧΣ υποστηρίζουν αυτή τη μονάδα από τον Σεπτέμβριο του 2015, κυρίως με την προμήθεια ιατροφαρμακευτικού υλικού και την κάλυψη του κόστους λειτουργίας της.

Η οργάνωση υποστηρίζει συνολικά 153 νοσοκομεία στη Συρία, τα πέντε από τα οποία έχουν πληγεί από αεροπορικούς βομβαρδισμούς από την αρχή του 2016.

Διαβάστε επίσης:

Συντονισμένες κινήσεις Σαουδικής Αραβίας-Τουρκίας για επιθέσεις στη ΣυρίαMεντβέντεφ: Ολοκληρωτικός πόλεμος μια χερσαία επέμβαση στη Συρία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ