Το μήνυμα Μακρόν – Μέρκελ για την επέτειο λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
Ο Εμανουέλ Μακρόν και η Άνγκελα Μέρκελ επισήμαναν ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για μια «ευρωπαϊκή δέσμευση», στην επικοινωνία τους για την συμπλήρωση 75 ετών από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
«Με την ευκαιρία της 75ης επετείου, η Άνγκελα Μέρκελ και ο Εμανουέλ Μακρόν θέλησαν να μοιραστούν ένα μήνυμα μνήμης και φιλίας υπογραμμίζοντας την ανάγκη, που είναι πιο επιτακτική από ποτέ, για μια ευρωπαϊκή δέσμευση», ανέφερε το Ελιζέ στην ανακοίνωσή του.
Νωρίτερα, ο Μακρόν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν και χαιρέτισε «τη φιλία» μεταξύ των δύο χωρών τους.
Λόγω της πανδημίας, οι εορτασμοί στη Γαλλία ήταν περιορισμένου εύρους.
Ο Μακρόν συμμετείχε σε μια σεμνή τελετή, στη σχεδόν έρημη Πλας ντ λ Ετουάλ, αφού προηγουμένως διέσχισε με τη συνοδεία του την άδεια λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.
Πώς η NASA σκοπεύει να ρίξει τον ISS στον Ειρηνικό Ωκεανό – Γιατί ανησυχούν οι ειδικοί
11:13
Μπακογιάννη για Σαμαρά: «Η προσωποποίηση της υποκρισίας και του φαρισαϊσμού - Θέλει να πλήξει την ΝΔ
11:13
Ρόδος: Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 30χρονο οδηγό μηχανής - «Καρφώθηκε» σε δέντρο
11:00
Νύχτα κόλασης στο Κίεβο: 13 νεκροί και πάνω από 80 τραυματίες σε μπαράζ ρωσικών επιθέσεων
10:50