ΚΟΣΜΟΣ

Διάσημος ειδικός για serial killer αποδείχτηκε serial… απατεώνας: «Ναι, έχτισα καριέρα με ψέματα»

Διάσημος ειδικός για serial killer αποδείχτηκε serial… απατεώνας: «Ναι, έχτισα καριέρα με ψέματα»
Screen Grab/YouTube

Στην παραδοχή ότι αξιοζήλευτη καριέρα του είναι εξ’ ολοκλήρου βασισμένη στα ψέματα που ο ίδιος επινόησε για να την χτίσει αναγκάστηκε να προχωρήσει ο φημισμένος Γάλλος ειδικός σε serial killer Stephane Bourgoin.

O 67χρονος Bourgoin θεωρούνταν ένας από τους πιο φημισμένους εμπειρογνώμονες για serial killers, έχοντας γράψει περισσότερα από 75 βιβλία και κάνοντας την παραγωγή δεκάδες ντοκιμαντέρ, προτού μια έρευνα αποκαλύψει το ποιόν του.

Ο Bourgoin είχε ισχυριστεί ότι έχει πάρει συνεντεύξεις από περισσότερους από 70 serial killers, μεταξύ των οποίων ο διαβόητος Μέρλιν Μάνσον, ότι εκπαιδεύτηκε στη βάση του FBI στο Κουάντικο, και ότι ήταν παντρεμένος με μια γυναίκα που δολοφονήθηκε το 1976, από έναν άνδρα που ομολόγησε δώδεκα ακόμα φόνους όταν συνελήφθη δύο χρόνια αργότερα.

Τον Γενάρη όμως, η ανώνυμη ιντερνετική κολεκτίβα 4ème Oeil Corporation κατηγόρησε τον 67χρονο Γάλλο ότι έχει πει ένα σωρό ψέματα για το παρελθόν του.

Εκπρόσωπος της κολεκτίβας δήλωσε στο CNNi ότι άρχισε να ερευνά το παρελθόν του Bourgoin τον Αύγουστο του 2019 μετά από μια συζήτηση σε μια ομάδα του Facebook που ασχολείται με εγκληματικές υποθέσεις.

Μέλη της ομάδας είχαν υποψίες ότι ο Bourgoin είχε λογοκλέψει βιβλία γραμμένα στα αγγλικά ενώ είχε παρατηρήσει ασυνέπειες ανάμεσα στα βιβλία του.

Αντιμέτωπος με τον σάλο που προκλήθηκε, ο Bourgoin πρόσφατα παραδέχτηκε στον Γαλλικό Τύπο ότι η σύζυγός του δεν υπήρξε ποτέ, ότι δεν εκπαιδεύτηκε ποτέ από το FBI, δεν πήρε ποτέ συνέντευξη από τον Τσαρλς Μάνσον αλλά και ότι στην πραγματικότητα έχει μιλήσει με πολύ λιγότερους δολοφόνους απ' όσους ισχυριζόταν παλαιότερα.

Σε μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη που δημοσίευσε το Le Parisien την Τρίτη, έκανε ένα βήμα παραπέρα, περιγράφοντας τον εαυτό του ως μυθομανή. «Παραδέχομαι εξ ολοκλήρου τα λάθη μου. Ντρέπομαι που είπα ψέματα, που απέκρυψα πράγματα», είπε χαρακτηριστικά. Όπως παραδέχτηκε, η σύζυγος που ισχυριζόταν ότι έχασε δεν υπήρξε ποτέ.

«Έμπνευση» για αυτήν την φανταστική σύντροφο ήταν μια νεαρή γυναίκα ονόματι Susan Bickrest, την οποία είχε γνωρίσει σε ένα μπαρ στη Φλόριντα. Το 1975, η 24χρονη Bickrest δολοφονήθηκε από τον serial killer Gerald Stano, που έπειτα ομολόγησε τους φόνους 41 γυναικών και εκτελέστηκε το 1998.

«Δεν ήθελα να μάθει ο κόσμος την αληθινή ταυτότητα του ατόμου αυτού που δεν ήταν σύντροφός μου, αλλά κάποια που είχα συναντήσει 5-6 φορές στην Ντεϊτόνα Μπιτς και την συμπαθούσα».

Ο Bourgoin είπε στη Le Figaro ότι πιστεύει πως χρειάζεται βοήθεια από ψυχολόγο, και ότι ήταν γελοίο το γεγονός ότι αισθανόταν την ανάγκη να λέει τόσα ψέματα, από τη στιγμή που η δουλειά του από μόνη της θα ήταν αρκετή για να του εξασφαλίσει αναγνώριση. Όπως λέει, οι υπερβολές και τα ψέματα για τη ζωή του πηγάζουν από το γεγονός ότι δεν αισθάνθηκε ποτέ ότι τον αγαπούν.

«Τα ψέματά μου ήταν σαν ένα βάρος που με πλάκωνε. Ήρθε η ώρα να τακτοποιήσω τους ανοικτούς λογαριασμούς» είπε στο Paris Match την περασμένη εβδομάδα ο Bourgoin, στην πρώτη του συνέντευξη μετά τις αποκαλύψεις.

«Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη. Ντρέπομαι για αυτό που έκανα, είναι τελείως γελοίο», κατέληξε.

Με πληροφορίες από CNNi και Guardian

ΔΗΜΟΦΙΛΗ