ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός στις ΗΠΑ: 820 νέοι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας τις τελευταίες 24 ώρες

Κορωνοϊός στις ΗΠΑ: 820 νέοι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας τις τελευταίες 24 ώρες
AP Photo

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν την Κυριακή (17/5) 820 νέοι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

Οι νέοι θάνατοι ανεβάζουν το σύνολο των θυμάτων σε 89.550, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει και μεταφορτώνει στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Ο ημερήσιος αυτός απολογισμός, ως τις 20:30 χθες Κυριακή τοπική ώρα (03:30 ξημερώματα Δευτέρας ώρα Ελλάδας) από την ίδια ώρα της προηγουμένης, είναι πάντως ο χαμηλότερος που έχει καταγραφεί από τη 10η Μαΐου, κατά την ίδια πηγή.

«Η οικονομική κρίση της πανδημίας δεν θα είναι παρόμοια με τη Μεγάλη Ύφεση»

Την Κυριακή, ο πρόεδρος της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, τόνισε πως η οικονομική κρίση που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού παρουσιάζει «θεμελιώδεις διαφορές» με τη Μεγάλη Ύφεση και η ανάπτυξη αναμένεται να επιστρέψει πολύ πιο γρήγορα παρά την εξαιρετικά υψηλή ανεργία.

«Δεν πιστεύω διόλου ότι αυτό είναι ένα πιθανό αποτέλεσμα», απάντησε ο Πάουελ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS, ερωτηθείς εάν θεωρεί ότι επίκειται Μεγάλη Ύφεση παρόμοια με αυτή τη δεκαετία του 1930, επικαλούμενος το ότι η αμερικανική οικονομία πήγαινε καλά προτού ξεσπάσει η πανδημία, οι τράπεζες είναι ισχυρές και οι αρχές αντιδρούν με επαρκή, κατ’ αυτόν τρόπο.

Ο Τζερόμ Πάουελ εκτίμησε πως δεν αποκλείεται το επίπεδο της ανεργίας να κυμανθεί το προσεχές διάστημα μεταξύ του 20% και του 25% και η πτώση του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο να φθάσει ακόμα και «το 20 και το 30%», κάτι που θα μπορούσε να γίνει «εύκολα», όπως προειδοποίησε.

Παρ’ όλ’ αυτά, προέβλεψε πως η αμερικανική οικονομία θα ανακάμψει «σχετικά σύντομα», με την προϋπόθεση πως θα υπάρξει εμβόλιο και αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ