ΚΟΣΜΟΣ

Μαγιό, κοκτέιλ και καθόλου αποστάσεις: Εκατοντάδες άτομα σε πάρτι σε πισίνα στις ΗΠΑ

Μαγιό, κοκτέιλ και καθόλου αποστάσεις: Εκατοντάδες άτομα σε πάρτι σε πισίνα στις ΗΠΑ
Video Screen-Grab

Εκατοντάδες άνθρωποι με μαγιό, ο ένας δίπλα στον άλλο, πίνουν κοκτέιλ κάτω από τον ήλιο, σε μια πισίνα στο Μιζούρι των ΗΠΑ... εν μέσω πανδημίας του νέου κορωνοϊού

Το σκηνικό εκτυλίχθηκε το Σάββατο σε ένα bar-restaurant που διαθέτει πισίνα, στις όχθες της λίμνης Όζαρκς, στις κεντρικές ΗΠΑ και όπως ήταν αναμενομένο έγινε viral.

Μάλιστα το βίντεο έχει συγκεντρώσει πάνω από 16 εκατομμύρια κλικ από το Σάββατο, τροφοδοτώντας τους φόβους για μια βιαστική χαλάρωση από τα περιοριστικά μέτρα, την ώρα που η Covid-19 συνεχίζει να απειλεί.

«Δεν υπάρχει ανησυχία Covid στη λίμνη Όζαρκς», έγραφε σε μήνυμα στο Twitter ο Σκοτ Πάσμορε, ένας τηλεοπτικός δημοσιογράφος, καθώς κατέγραφε το πάρτι από την ταράτσα του μπαρ, παρουσία εκατοντάδων ανθρώπων, με ποτήρια στο χέρι, μέσα στην πισίνα.

Η πολιτεία του Μιζούρι ήρε την 4η Μαΐου μέρος των περιορισμών για τις συναθροίσεις και τα μπαρ και τα εστιατόρια, ωστόσο οι οδηγίες περί κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης προφανώς δεν έγιναν σεβαστές.

Το Μιζούρι βρίσκεται μεταξύ των λιγότερο πληγεισών αμερικανικών πολιτειών με 12.00 κρούσματα και 681 θανάτους. Η κομητεία Μίλερ, όπου βρίσκεται το μπαρ, έχει καταγράψει μονάχα 4 κρούσματα.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει υποστεί μακράν το πιο βαρύ πλήγμα από οποιαδήποτε άλλη στον πλανήτη από την πανδημία του κορωνοϊού, σε απόλυτους αριθμούς θανάτων και κρουσμάτων μόλυνσης. Μέχρι και σήμερα, Δευτέρα, τουλάχιστον 99.636 έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 1.697.691 περιπτώσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ