ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Αυτό το βίντεο δείχνει γιατί πρέπει να φοράμε μάσκα στα ΜΜΜ

Κορωνοϊός: Αυτό το βίντεο δείχνει γιατί πρέπει να φοράμε μάσκα στα ΜΜΜ
AP Photo/Francisco Seco

Λόγω του κορωνοϊού άλλαξαν οι κανόνες και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Αρκετοί, ωστόσο, είναι αυτοί που παραπονιούνται για την χρήση μάσκας και την δυσκολία που έχουν στο να την συνηθίσουν, ωστόσο μετά από αυτό το video θα αλλάξουν άποψη.

Έτσι, βίντεο με ένα διδακτικό μήνυμα κυκλοφόρησε στο Ηνωμένο Βασίλειο, με θέμα τη μετάδοση του ιού μέσα σε συρμό του μετρό, όταν ο φορέας δεν έχει βάλει μάσκα.Πόσα σταγονίδια σάλιου μένουν στον αέρα κατά την ομιλία με και χωρίς μάσκα;

Απάντηση στο «γιατί» ενδείκνυται η χρήση μάσκας σε χώρους όπου δεν γίνεται να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις δίνει άλλο βίντεο που δόθηκε προσφάτως στη δημοσιότητα.

Το εν λόγω βίντεο, που δημοσίευσε η Deutsche Welle, βασίζεται σε πρόσφατη μελέτη στις ΗΠΑ, η οποία έδειξε ότι σταγονίδια σάλιου από την ομιλία μπορούν να παραμείνουν στον αέρα για περισσότερο από 10 λεπτά, αυξάνοντας τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού.

Στο βίντεο απεικονίζεται ο διασκορπισμός των σταγονιδίων στον αέρα με και χωρίς τη χρήση μάσκας και η διαφορά είναι πράγματι σημαντική.

Τα ευρήματα της έρευνας ενισχύουν έτσι τα επιχειρήματα υπέρ της χρήσης μάσκας, σε χώρους όπου ερχόμαστε σε επαφή με κόσμο χωρίς να τηρούμε το μέτρο της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ