ΚΟΣΜΟΣ

Στις φλόγες η Μινεάπολη: Σύλληψη σε live μετάδοση του συνεργείου του CNNi

Στις φλόγες η Μινεάπολη: Σύλληψη σε live μετάδοση του συνεργείου του CNNi
CNNi

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στη Μινεάπολη των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου για ακόμη ένα 24ωρο λαμβάνουν χώρα εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών.

Μάλιστα, σε ακόμη ένα περιστατικό υπέρμετρης βίας, προχώρησαν στη σύλληψη του ανταποκριτή του CNNi, Ομάρ Χιμένες, τη στιγμή που εκείνος μαζί με το συνεργείο του κάλυπτε τα επεισόδια.

Το περιστατικό έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Παρασκευής (τοπική ώρα).

Η αστυνομία δεν δικαιολόγησε τη σύλληψη και απομάκρυνε από το σημείο, αφού τους έβαλε χειροπέδες, τον ρεπόρτερ Ομάρ Χιμένες καθώς και τρία μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου.

Ο Αφροαμερικανός ρεπόρτερ μόλις είχε δείξει στην κάμερα τη σύλληψη ενός διαδηλωτή όταν περίπου έξι λευκοί αστυνομικοί τον περικύκλωσαν.

«Μπορούμε να μετακινηθούμε στο σημείο που θέλετε», δήλωσε στους αστυνομικούς που φορούσαν αντιασφυξιογόνες μάσκες και κρατούσαν ασπίδες, προτού εξηγήσει ότι ο ίδιος και το τηλεοπτικό συνεργείο είναι δημοσιογράφοι. «Φεύγουμε από τη μέση», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τους συνέλαβε επειδή δεν υπάκουσαν στις εντολές να μετακινηθούν από το σημείο όπου βρίσκονταν, ενώ λίγη ώρα μετά τη σύλληψή τους, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ιστορικό βίας

Την ίδια ώρα, σημαντικές πληροφορίες έρχονται στο φως σχετικά με το ποιόν του αστυνομικού που σκότωσε με τον πιο απάνθρωπο τρόπο τον Τζορτζ Φλόιντ. Όπως έγινε γνωστό από το αστυνομικό τμήμα, τον νταή αστυνομικό βαραίνουν 18 καταγγελίες εναντίον τουστο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας για υπερβολική χρήση βίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ