ΚΟΣΜΟΣ

SpaceX: H… ατυχής είσοδος αστροναύτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

SpaceX: H… ατυχής είσοδος αστροναύτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
Screengrab

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η δεύτερη φάση της ιστορικής επανδρωμένης αποστολής της NASA και της SpaceX.

Ωστόσο, η είσοδος του Αμερικανού αστροναύτη Νταγκ Χάρλι, είχε και ένα απρόοπτο, καθώς χτύπησε το κεφάλι του καθώς έμπαινε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΔΣ), λίγα λεπτά μετά την πρόσδεσή τους το απόγευμα της Κυριακής.

Η κάψουλα Crew Dragon προσδέθηκε στον ΔΔΣ με τους Μπομπ Μπένκερ και Νταγκ Χάρλι και ολοκληρώθηκε έτσι με απόλυτη επιτυχία η δεύτερη φάση της επανδρωμένης αποστολής.

Ο Χάρλι να χτυπάει το κεφάλι του, βγαίνοντας από την κάψουλα για να χαιρετίσει τους συναδέλφους του, ενώ λίγο αργότερα σε βίντεο απαθανατίζεται να κρατά ένα χαρτομάντιλο και να σκουπίζει το μέτωπό του.

H SpaceX είναι η πρώτη ιδιωτική εταιρεία την οποία εμπιστεύθηκε η NASA μία τόσο σημαντική αποστολή.

Είναι η πρώτη φορά επίσης από το 2011 που η εκτόξευση επανδρωμένης διαστημικής αποστολής πραγματοποιείται από το αμερικανικό έδαφος.

Μέσα σε εκκωφαντικό θόρυβο που έφθασε χιλιόμετρα μακριά στις ακτές της Φλόριντα, ο πύραυλος Falcon 9 απογειώθηκε στις 15.22 τοπική ώρα (22.22 ώρα Ελλάδος) το Σάββατο.

Ο πρώτος όροφος του πυραύλου αποκολλήθηκε όπως ήταν προγραμματισμένο έπειτα από πτήση δύο λεπτών, καθώς ο πύραυλος πετούσε με ταχύτητα 4000χλμ/ώρα, ενώ ο δεύτερος όροφος εξακολουθούσε να προωθεί την κάψουλα Crew Dragon προς τον προορισμό της, τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ