ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Επίθεση με μαχαίρι με 40 τραυματίες σε δημοτικό σχολείο

Κίνα: Επίθεση με μαχαίρι με 40 τραυματίες σε δημοτικό σχολείο
AP Photo/Ng Han Guan

Επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε σε δημοτικό σχολείο της ΚίναςΟ δράστης, ο οποίος εκτελούσε χρέη σχολικού φύλακα, για άγνωστο -μέχρι στιγμής- λόγο τραυμάτισε τουλάχιστον 40 ανθρώπους, με μαχαίρι, εκ των οποίων και τον διευθυντή του σχολείου. 

Σύμφωνα με τα κρατικά Μέσα Ενημέρωσης ο δράστης, ο οποίος σηνελήφθη, είναι 50 ετών ενώ έχει γίνει γνωστός με το επίθετο του, Λι.

Οι τραυματίες, όπως αναφέρει το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, είναι 40, εκ των οποίων τρεις σοβαρά, περιλαμβανομένου του διευθυντή του σχολείου, ενός άλλου φύλακα και αγνώστου αριθμού μαθητών.

Το περιστατικό σημειώθηκε σήμερα στις 08:30 τοπική ώρα σε ένα χωριό του Κανγκού, στην αυτόνομη περιοχή της Γκουανσί.

Η έρευνα είναι σε εξέλιξη, ενώ το κίνητρο του άνδρα παραμένει άγνωστο.

Σημειώνεται πως τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί αρκετές φονικές επιθέσεις σε σχολεία της Κίνας που έχουν οδηγήσει στην αναβάθμιση του επιπέδου ασφαλείας και οι αρχές τις έχουν κυρίως αποδώσει σε ανθρώπους που είτε πάσχουν από κάποιο ψυχικό νόσημα ή έχουν κάποιο κίνητρο εκδίκησης.

Σε παλαιότερη επίθεση -τον Οκτώβριο 2018- μια γυναίκα τραυμάτισε με μαχαίρι 14 παιδιά σε ένα νηπιαγωγείο της πόλης Τσονγκίνγκ στη δυτική Κίνα.

Περίπου 20 παιδιά σκοτώθηκαν σε σχολικές επιθέσεις το 2010 οδηγώντας την κυβέρνηση στη λήψη μέτρων ασφαλείας και έκτοτε πολλά σχολεία τοποθέτησαν πόρτες ασφαλείας και φρουρούς ασφαλείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ